Oakley kuulis niinimetatud „uriiniteraapiast“ kaks aastat tagasi ning otsustas seda proovida. Nüüd joob ta igal hommikul ühe klaasitäie iseenda uriini ning lisaks määrib seda ka oma näole. Oakley sõnas ajakirjale Daily Mail, et ta joob vaid nii-öelda vahepealset uriini, vältidest nii esimeste kui viimaste piiskade joomist, kuna need võivad sisaldada toksiine.

Naine väidab, et terviseprobleemid sundisid teda tihtipeale voodis püsima ja häirisid tugevalt tema igapäevaelu, kuid olles juba paar päeva igal hommikul enda uriini joonud, tundis ta end justkui uue inimesena. „Tulemused olid peaaegu kohesed,“ sõnab ta, lisades, et tunneb end täna paremini kui kunagi varem.

Enne kui sa aga oma hommikusse kohvitassi pissima hakkad, on oluline teada, et uriiniteraapia kasulike tulemuste kohta levib äärmiselt vähe infot. Kusjuures, hiljutised uuringud isegi väidavad, et see on ohtlik.

2015.aastal avaldatud uuringu kohaselt hakkas see praktika levima iidsetelt egiptlastelt ja kreeklastelt. Selle praktiseerijad usuvad, et uriinil on põletikuvastane toime ning see võib ravida probleeme, mis just põletiku tõttu tekivad. Nende hulka kuulub näiteks akne. Teised väidavad, et uriiniteraapia suudab hambaid valgendada, organismi infektsioonide eest kaitsta ja isegi vähiga võidelda.

Tänapäeval tuginevad uriiniteraapia praktiseerijad, seda eriti Aasias, Lähis-Idas ja Lõuna-Ameerikas selle efektiivsusest rääkides just ajaloolisele taustale. Sellele vaatamata ei ole modernsed uuringud leidnud ühtki uriini joomise ja selle nahale määrimise uskumatut kasutegurit. Kuigi tegemist on esialgu steriilse ainega, siis uriin, mis on pikemaks ajaks välja jäetud, hakkab endas kiirelt baktereid kasvatama. Kui seda siis juua või nahale määrida, on infektsioonide risk kõrge.

Uriiniteraapia on riskantne ka seetõttu, et see praktika on reguleerimata. Kõiki meditsiinilisi abinõusid peaks aga nii soovitama, välja kirjutama kui ka jälgima arst.

Seega ära kindlasti hakka uriiniteraapiat praktiseerima enne kui teadlased on leidnud piisavaid tõendeid, mis selle kasulikkust tõestavad. Modernses maailmas leidnud palju tervislikumaid ja värskemaid viise, kuidas haigusi eemale peletada ja tervist tugevdada.

Allikas: Health.com