Tekst: Helene Randoja

Jäär

Oled seni pannud rohkelt rõhku ilule. Nüüd tasub veidi mõelda ka tervise tugevdamisele. Eelkõige võiksid panustada immuunsüsteemile, sest nii saabuv suvi kui ka pikad tööpäevad ja arvukad reisid panevad selle proovile. Suve teine pool on kõige keerulisem aeg, luba endale puhkust ja vabadust tegeleda meelepäraste asjadega.

Sõnn

Aasta alguse lubadused tervislikumat elustiili viljeleda tõenäoliselt ei täitu ja selleks on ridamisi rohkem või vähem objektiivseid põhjusi. Ära ole enda vastu liiga karm, sest hea tuju on kindlasti tervislik.

Plaanide tegemisel võiksid lähtuda tööelu tsüklitest. Kui tundub, et töö ei lippa, võta rahumeeli aega oma tervise ja ilu turgutamiseks ning enese hellitamiseks. Kui oled olnud kimpus kroonilise murega, siis saad sellest lahti, kui hakkad juuli teisel poolel probleemiga tegelema.

Kaksikud

Tervise üle võid aasta läbi uhkust tunda, sest su keha on tark ning oskab end ise tervendada. Juba aasta algul tunned energia juurdevoolu ning see viib su tõenäoliselt mõnda trenni. Meeleolu paraneb, keha võtab üha kaunimaid vorme, rahulolu enesega suureneb ja energiatase tõuseb veelgi.

Kui oled tundnud mõnd kroonilist muret, võid sügise hakul avastada, et enam ei tule meeldegi, millal sellega viimati kokku puutusid.

Vähk

Üldiselt on su tervis hea ning iluga on lood veel paremad – kosmeetiku abi vajad vähe ja juuksed hoiavad üldiselt kenasti. Küll aga peaksid leidma aega väikeste tervisemurede väljaravimiseks, sest nii mõnigi pisiprobleem kipub süvenema või suisa krooniliseks muutuma.

Loo head suhted perearstiga ning konsulteeri temaga viiruste perioodil, et teada saada, kas eelistada looduslikku ravi või antibiootikume. Leia arst, keda usaldad, ja tee täpselt nii, nagu ta soovitab.

Lõvi

Ilu ja tervis. Päevakorral on palju tööd, palju sporti ja palju pidusid. Oled ilus ja stiilne. Sel aastal leiad ka mitmeid võimalusi oma tervise parandamiseks. Algul tundub see tüütu, hiljem aga oled rõõmus, et õigel hetkel aega leidsid. Märtsis avastad toimiva lahenduse tervisemurele, mis sind segab, ent sellega pole teema veel lõppenud.

Uus mure tuleb juba suve lõpul, ent sügis aitab kõigest paremini aru saada. Võimalik, et probleem on seotud ka kellegagi, kes on sulle lähedane ja armas.

Neitsi

Selles valdkonnas kujuneb aasta igati meeldivaks, sest sa saad nii oma keha, vaimu kui ka peegelpildiga hästi läbi.

Kõige keerulisemad on ajad, mil on korraga niiske ja jahe, sest see kombinatsioon võib panna nii lõdisema kui ka köhima. Hoolitse enda eest hästi veebruaris-märtsis ja oktoobri keskpaigast detsembrini. Viirusterohkel ajal pane rõhku ka pikemale unele. Paraku kipub kohusetunne sind öötundidel üleval hoidma. Tervis aga ei käi kohusetundega alati ühte jalga.

Kaalud

Elu lubab senisest veelgi arukamalt toimetada. Hea oleks alustada mõne rõõmu valmistava treeninguga juba aasta algul. Näiteks liitu tantsustuudioga – on lausa üllatav, kui hästi tants nii kehale kui ka meeltele mõjub!

Hoolikalt tasub jälgida toidusedelit – hea ja kvaliteetne toit teeb head nii kehale kui ka töövõimele. Kõige rohkem vajavad sel aastal tähelepanu seedesüsteem ja selg. Ettevaatlik tasub olla ka traumade suhtes.

Skorpion

Alanud on igati mõnus aasta, kus võid enesele ilu ja tervise valdkonnas lubada peaaegu kõike, mida ihaldad. Tunned end hästi ja oled energiline, silmad säravad ning sinuga kohtumine paneb inimesed naeratama.

Leiad aega nii mõnusalt laisaks kui ka aktiivseks puhkuseks ning oskad mõlemat nautida. Ettevaatlik tasub olla intensiivsete treeningute ja ekstreemspordiga, sest sellistel juhtudel on kerge end vigastada. Kaitse alati selga, randmeid ja pahkluid. Ka raskejõustikuga tasuks olla valvas.

Ambur

Tunned rõõmu tugevast tervisest, mis võimaldab teha peaaegu kõike, mida hing ihaldab. Kerge kurguvalu või palavik viiruste perioodil pole mitte niivõrd haigus, kuivõrd meeldetuletus, kui hea on terve olla.

Sport pakub varasemate aastatega võrreldes märksa enam huvi ja pinget. Tänu sellele paraneb üldfüüsiline vorm ning tugitooli-Amburid astuvad otsustavasse võitlusse keha ümbritseva rõngakesega. Kui oled oma välimuse unarusse jätnud, alusta muudatustega juba jaanuaris. On lausa uskumatu, kui palju su enesekindlus sellest võidab.

Kaljukits

Tervisele tasuks sel aastal mõnevõrra enam tähelepanu pöörata. Probleeme võivad tekitada nii kliima, õhus või toidus leiduvad allergeenid kui ka liiga suured eesmärgid. Sa pole füüsiliselt tippvormis, aga ei kaota midagi, kui kaitsed end liialduste ja ülepingutuste eest.

Seevastu leiad palju rõõmu oma stiili kujundamisest ning sellest, mida sa peeglis näed. Uus soeng või kleit võib tähendada märksa rohkem, kui esmapilgul arvad.

Veevalaja

Mida rahulikum ja rõõmsam on sinu meel, seda parem püsib ka tervis. Närveldamine seevastu tekitab une- ja tsüklihäireid, peavalusid ja seedehädasid.

Sel juhul heida endale kõigepealt kiire kontrolliv psühholoogipilk – stressorite eemaldamine võib mure tundidega lahendada. Kui kiire lahendus ei aita, tuleb arsti poole pöörduda.

Kalad

Sinu ilu ja stiilsust võiks käsitleda omalaadse legendina. Pole just palju naisi, kes suudaksid kaunid välja näha magamata ööde või arvukate juurde- või mahavõetud kilode järel. Sina suudad, kuid see ei tohiks kujuneda põhjuseks enesega eksperimenteerida. Eriti kindlalt hoia eemale meelemürkidest.

Tervis võib sel aastal vajada rohkem tuge, eriti kevadel, südasuvel ja septembrikuus. Sinu parimad abilised on vitamiinid toidus ja liikumine värskes õhus. Ka meri teeb õnnelikuks.

Täispika horoskoobi leiad Anne & Stiili jaanuarinumbrist või digi.annestiil.ee