Mille poolest rahaasjadega targalt toime tulevad naised silma paistavad? Võluvitsaks ei saa olla loteriivõit, ootamatu aastapreemia ega suur palk. Kindlasti on vähemalt üks inimene sinu tutvusringis üllatanud sellega, kui oskuslikult on ta suutnud panna väikese sissetuleku juures raha kõrvale puhkusereisiks või mõne suurema unistuse täitmiseks. Milles tema anne peitub?

On mõned harjumused, mis edukatele rahaasjade juhtijatele omased. Kas või eksperimendi mõttes tasub proovida järgmist.

1. Valin vähemalt kaks unistust, mille nimel raha säästa. Nii uskumatu kui see ka ei tundu, vahel ei napi mitte raha, vaid eesmärke ja unistusi! Kui oled enda jaoks sõnastanud, mille nimel raha kõrvale panna, oled ka märksa motiveeritum. Kui vähegi võimalik, tasub mõnele unistusele ka konkreetne summa juurde mõelda.

Telia Eesti turundusjuht Elo Võrk (37): “Mõtle sellele, kuidas väiksena kommikotiga toimisid. Kas pistsid kõik hoobilt kinni, peitsid koti ära ja võtsid poole aasta pärast välja või jagasid kommid nii, et iga päev oleks midagi võtta? Mina alustasin trühvlitest ja siis võtsin iga päev järgmise parema kommi, kuni alles jäid ainult lutsukad. Olen praegu samasugune. Mul on mingi raha kuskil alati kõrvale pandud, aga samas on ikkagi aeg-ajalt vaja tagavaradest õngitseda. Eriti kui tuleb mõni “üllatus” – nõudepesumasin läheb katki, autohoolduse arve on enneolematult suur või ilmuvad müügile megaodavad lennukipiletid. Need ootamatud väljaminekud saavad tehtud, aga lihtsalt plaan jääda enam-vähem eelarvesse, rääkimata võimalusest midagi kõrvale panna, on sama reaalne kui jõulukommide söömine jaanipäeval.”