Piprad, kartulid ja baklažaan tõstavad kehatemperatuuri, mis võib hilisemas elus hoopis erinevaid probleeme tekitada: südamehaigused, vähk, diabeet… Lisaks sisaldab paprika solaniini, mis võib mõjuda halvasti närvisüsteemile

2. Brokoli

Olgu, brokoli on tervisele kasulik, aga võib kõhus ebamugavustunnet tekitada. Seda aitavad ära hoida näiteks avokaado, kurk või hoopis spargel.

3. Brüsseli kapsad

Sarnaselt brokolile on ka rooskapsad ristõielised, mis tähendavad, et need tekitavad gaase ja seega ka punnis kõhtu.

4. Konserveeritud köögiviljad

Konserveeritud köögiviljad on üle soolatud ja maitsestatud, mis mõjub halvasti sinu seedimisele ning tekitab kõhuvalusid. Lisaks on konservides kõrge naatriumitase. Lisaks on see konserv-, mitte värske köögivili.

5. Seller

Vaatamata uskumusele, et sellerit näksides kalorid põlevad, on tegemist üsna toitainetevaese köögiviljaga. Lisaks sisaldavad need tohutus koguses putukamürke.

6. Mais

Mais on üks kõige enam geneetiliselt muundatud köögivili, mistõttu seda ampsates viid oma kehasse võõraid valke ning tulemuseks on allergiad ja ärritustunne nahal.

7. Baklažaan

Baklažaani kasutatakse tihti liha asemel, sest see imab endasse kerge vaevaga erinevaid maitseid. Kahjuks on tegemist aga käsna-laadse köögiviljaga, mis imab samamoodi endasse ka kõike ebatervislikku.

8. Herned

Nii nagu kartulid ja maiski, on herned glükeemilised viljad, mis võivad tõsta kaalu ja veresuhkrutaset ning tekitavad veelgi suuremat söögiisu.

9. Kartulid

Kartulid sisaldavad küll palju kaaliumit ja C-vitamiini, kuid kui valmistad kartulit praadides või fritüüris tohutu soolakogusega, hävitab see vilja väärtuse. Ja kullake, friikartulid ei ole köögiviljad...

10. Spinat

Kuigi A- ja K-vitamiinirikast spinatit loetakse üheks kõige tervislikumaks roheliseks toiduks, siis mitteorgaaniline spinat sisaldab palju putukamürke. Tahad kindel olla? Vali orgaaniline spinat.

Allikas: Delish