Pikad kiharad vajavad kahtlemata rohkem tähelepanu kui lühikesed juuksed. Esiteks on pikemad juuksed kergemad sõlme minema, eriti, kui juuksed on õhukesed või värvitud. Lisaks sellele võivad pikad juuksed ka igapäevaselt rohkem kahjustada saada – näiteks takerduvad need salli vahele või on pidevalt klambrite-kummidega soengusse kinnitatud. Mida pikemaks juuksed kasvavad, seda suurema tõenäosusega muutuvad need hapramaks. Seega, pead nende vastu olema eriti õrn.

Käi regulaarselt otsi lõikamas

Me saame aru – sul on pikad juuksed ja sa soovid, et nii see ka jääks. Kuid aeg-ajalt otste lõikamine on suisa kohustuslik. Kerge lõikuse värskendus hoiab ära kahjustused ja katkised otsad. Juuksurid soovitavad käia salongis vähemalt kuue kuni kaheksa nädala järel, kindlasti ei tohiks kahe külastuse vahele jääda enam kui 12 nädalat.

Haruta (iga päev!) pusad lahti

Pikad juuksed on enam vastuvõtlikud pusade tekkele. Igapäevane korralik harjamine aitab neid eemaldada ja aitab ennetada ka uute sõlmede teket. Loomulikult pead juukseharja vastavalt oma eelistustele valima, kuid soovituslik on näiteks selline, millel pooled harjased on naturaalsed ja pooled nailonist, et aidata juuste loomulikke õlisid korralikult kiharatel hajutada. Jäta meelde – kõik harjad ei sobi kõigile, seega katseta ja leia enda jaoks parim.

Kammi ettevaatlikult

Kuna pikad juuksed võivad kergemini pusadesse minna, pead neid kammides ettevaatlik olema. Kui soovid juba märgasid juukseid stiliseerima hakata, siis eemalda neist õrnalt rätikuga vajutades üleliigne ja piserda seejärel juustesse kerget pusade lahti harutamist soodustavat spreid. Suurt, laiade piidega kammi kasutades alusta kammimist väikeste ja õrnade liigutustega juuste otstest, liikudes järk-järgult ülespoole. Tee kindlaks, et oled juuksed ka eelnevalt osadeks jaotanud, et töötaksid iga osaga eraldi ja põhjalikult. Nii saad pusasid õrnalt lahti harutada, aga kahjustad juukseid võimalikult vähe.

Hoolda juukseotsi

Naised, kellel on pikad juuksed, peavad olema eriti ettevaatlikud, kui asi puudutab katkisi juukseotsi – need võivad tekitada mulje õhukestest juustest. Kas teadsid, et mitmed juuksehoolduse vead võivad katkisi otsi põhjustada? Näiteks liiga karmilt kuivatamine ja kuumtöötlemine on kaks suurimat süüdlast. Kasuta juukseõli või spetsiaalselt juukseotstele mõeldud hooldustooteid, et otste murdumist vähendada.

Kasuta šampooni harvem

Üks juuksehooldusmüüt, mille me kõik sooviksime lõplikult unustada? See, et sa pead oma juukseid iga päev pesema. Tõde on see, et šampooni ei pea iga päev kasutama. Sinu juuksed ja peanahk vajavad peanahas loomulikult tekkivaid naturaalseid õlisid, et toidetud ja tervislikena püsida. Kui pesed juukseid põhjalikult iga kolme päeva järel, on see täielikult piisav (juhul, kui sa aga teed iga päev trenni, siis võid siiski juukseid kergelt, vaid veega, loputada). Kui asi puudutab aga duši all käimist, siis üks kõige levinumaid juuste pesemise vigu on see, et kannad šampooni juustesse, liikudes otstest ülespoole peanaha suunas. Kõik maailma juuksestilistid ütlevad nüüd üheskoos: aitab! Nii mustus kui rasu kipuvad peamiselt kogunema peanahale, seega peaksidki keskenduma just sellele piirkonnale. Lisaks on juukseotsad juurtest kuivemad, seega ei vaja otsad liigset puhastamist. Selle asemel kanna šampooni kõigepealt peanahale, siis masseeri, kuni see hakkab vahutama ja liigu nüüd otste suunas. Ära unusta, et mis sobib imeliselt sinu lokkidega sõbrannale, ei pruugi sinu juustel üldse toimida. Seega leia šampoon, mis just sinu juuksetüübile kõige paremini sobib.

Ära unusta palsamit

Saladus (olgu, vaid üks neist), mis aitab pikad juuksed tervete, säravate ja siidistena hoida? Palsam. Sellega juuste poputamine niisutab, pehmendab neid, parandab kahjustusi ja aitab neid vähem kahuseks muuta. Kasuta kindlasti iga juuste pesu ajal palsamit, keskendudes juuste keskosale ja otstele. Väldi palsami kandmist peanahale, kuna see paneb need liialt peadligi hoidma.

Vali õiged tooted

Kui sinu juuksed on õhukesed või soovid neile lisaniisutust pakkuda ilma duši alla minemata, siis võid julgelt haarata juustesse jäetava palsami järele. Leia selline, mis on spetsiaalselt loodud õhukestele või pikkadele juustele. Jah, pikad juuksed vajavad niisutust, kuid viimane asi, mida sa soovid, on neid raskeks muuta. See loob visuaalselt rasuse ja õhukese mulje. Selle asemel vali kerge koostisega tooted, mis niisutavad juukseid ja kaitsevad neid kuumuse eest. Ära kindlasti unusta enne fööni ja muu kuumtöötlusvahendi kasutamist kanda juustesse kuumakaitsevahendit. See loob juuksekarvadele kuumuse eest kaitsva kihi ega lase neil liialt kahjustuda.

Tee kord nädalas sügavhoolitsust

Usume (loe: loodame), et teed kord nädalas näonahale poputavat sügavhoolitsust. Miks ei tee sa seda siis oma juustele? Abiks tulevad sügavuti niisutavad ja toitvad maskid. Soojad õlihoolitsused kookos- või jojobaõliga on väga head juustele ja/või peanahale, mis on eriti elujõuetud. Korra nädalas kasutatavad sügavtoitvat maski võid kanda juustele kogupikkuses. Seejärel jäta see juustesse 20 kuni 30 minutiks toimima ning loputa välja leige veega. Nüüd kasuta šampooni ja palsamit nagu tavaliselt.

Pane juuksed õrnemalt kinni

Hobusesabad ja krunnid on mugavad viisid hoidmaks juukseid näost eemal. Ei saa ka mainimata jätta, et need näevad välja väga šikid. Kuid juuste liigne tirimine võib põhjustada neis stressi, murdumist ja väljalangemist. Üldine reegel – mida vabam stiil, seda vähem on juustel ja peanahal pinget. Pikkadel juustel toimivad imeliselt igasugused punutised. Ka pea peale tehtav õrn krunn on klassikaline ja elegantne. Või proovi trendikat krunni, mille teed madalale kuklale. Tugeva juuksekummi asemel kasuta näiteks elastset paela, mis hoiab juukseid kenasti paigal, kuid ei kisu ega kahjusta neid nagu kummist või metalldetailidega valikud.

Uuenda soengustiile regulaarselt

Eksperdid soovitavad patse, punutisi ja muid soenguid aeg-ajalt vahetada ning neid varieerida, et vältida pingete kogunemist vaid teatud juuste ja peanaha piirkonda, mis võib seda ajapikku tõeliselt kahjustada. Tee näiteks päevaseks ajaks kerge ühel pea poolel asetsev pats ning õhtuks muuda see madalaks krunniks või hobusesabaks. Ja ära muidugi unusta juukseid aeg-ajalt ka kogu päeva jooksul lahtiselt kanda.

Allikas: RD