“Soovin, et mu kliendid lõpetaksid uskumise, et kõrge intensiivsusega treening ja madala süsivesikutasemega dieet on suurepärane kooslus – kehale mõjub see rohkem kui Molotovi kokteil. Süsivesikud on kehale esimeseks energiaallikaks, seega nende vältimine koos kõva võhmatrenniga on üks halvimatest stsenaariumitest. Süsivesikud on kehale head, küsimus on rohkem selleks, kui palju sa neid tarbid ja kuidas neid põletad,” ütleb Miami Barry Bootcampi treener Kellie Sikoroski.

2. Harrastad mahladieete.

“Lõpeta mahla- ja kõikvõimalikud kiirdieedid. Need kaalulangetuskatsetused ei ole jätkusuutlikud ega tasakaalustatud. Õige toitumise võti on regulaarsus – sa pead seda tegema päevast päeva. Dieet, milles puuduvad süsivesikud, muudab su enesetunde väga halvaks ja imeb sinust energia välja. Kui jood vaid mahlasid, siis ei saa ka piisavalt valke – need on aga vajalikud lihasmassi säilimiseks ja arendamiseks. Detox-programmid eeldavad tihti, et pead iga päev samu asju jooma, sisuliselt on tegemist nälgimisega. Kohe aga, kui programm läbi, naasetakse enamasti eelnevate toitumisharjumuste juurde ja peagi ollakse alguses tagasi,” ütleb treener Grant Weeditz.

3. Jätad söögikordasid vahele.

“Soovin, et minu kliendid lõpetaksid toidukordade vahele jätmise, sest “nad ei ole näljased”, eriti puudutab see hommikusööki. Inimorganism on kui hästi seadistatud mehhanism, mis kohaneb muutustega ülikiiresti. Kohe, kui sa jätad toidukorra vahele, aeglustub ainevahetus – seetõttu ei pruugi sa kohe ka nälga tunda. Keha lülitub näljarežiimile – organism ei ole päris kindel, millal sa järgmine kord süüa kavatsed… Samal ajal hakkab keha ka rasva tallele panema ning vähem kaloreid põletama,” kirjeldab Kellie Sikorski.

4. Sööd proteiinisnäkke.

“Enamikus neis sisaldub palju suhkrut ja rasvu, ja proteiinitahvel ei asenda söögikorda. Söö selle asemel hoopis väike toitaineterikas eine – kui sul on kiire, võta tööle kaasa hummust ja porgandeid, mida näksida,” annab treener Jacqueline Kasen nõu.

5. Kokteilitad regulaarselt.

“Väldi alkoholi nii palju kui vähegi võimalik. Alkohol pole mitte üksnes suhkrurikas ja täis tühje kaloreid – lisaks sellele muutub see seedimise käigus atsetaadiks. Kui su eesmärk on põletada keharasva, siis tea, et kõigepealt põletab keha just atsetaati. Seega, kui lähed peojärgsel päeval trenni, siis tea, et su keha põletab just neid eileõhtuseid alkoholikaloreid, kuid ei midagi muud. Seega, kui jood regulaarselt, võtad tõenäoliselt peagi kaalus juurde või on sul raske kaalust alla võtta. Proovi seltskonnas kokteilide asemel juua puuviljadega maitsestatud vett – nii hoiad keha niisutatuna, samas ei pea ka meeldivatest maitsetest loobuma,” soovitab Kellie Sikorski.

6. Tarbid vähe proteiini.

“Ära kunagi söö söögikorda, milles pole korralikku valguallikat – see muutub su kehas ilma trennita peagi rasvaks. Banaan, röstsaiaviil ja kohv ei kvalifitseeru seega hommikusöögina kohe kuidagi,” ütleb Grant Weeditz.

7. Tarbid “võltstoitu”.

“Ära söö midagi, mis on tehislikult loodud. Vali see, mis on kasvanud farmis, püütud loodusest või kasvatatud põllul,” soovitab Grant Weeditz.

8. Jääd trenni hiljaks.

“Soovin, et mu kliendid ei hilineks treeningutesse. Kui nad jäävad hiljaks, ei jõua nad piidavalt soojendust teha ja on seega vigastustele oluliselt altimad. Vigastus jätab aga treenimisse olulise pausi...” ütleb Miami Barry Bootcampi treener Sam Karl.

9. Sul pole piisavalt püsivust.

“Midagi pole teha – kui sul pole treeningutel ega tervisliku toitumise juures püsivust, siis sa meelepäraseid tulemusi ka ei saavuta,” manitseb Miami Barry Bootcampi treener Rachel Robinson.

10. Oled trennis ninapidi telefonis.

“Soovin, et mu kliendid lõpetaksid trennisaalis teineteisega lobisemise ning telefonis surfamise. Trenn kestab ühe tunni – sul on üks tund, et oma keha heaks midagi teha ja sel ajal muust maailmast end välja lülitada. Kasuta siis seda võimalust, see on sinu aeg, mille sa oled ise enda jaoks võtnud. Lobisemine ei häiri vaid mind, vaid ka kaastreenijaid. Saan aru, et tänapäeval on normaalne olla igal hetkel välismaailmaga nutitelefoni kaudu ühendatud, kuid tund aega ei saa olla ju palju palutud. Selle asemel, et olla sõltuvuses netist ja sotsiaalmeediast, võiks olla sõltuvuses hoopis heast enesetundest ja tervislikest eluviisidest!” soovitab Miami Barry Bootcampi treener Sam Karl.

11. Sa annad kergelt alla.

“Liiga kergelt antakse alla, kui asjad muutuvad karmiks. Raskuste teele tulekul ei tohiks elus alla anda – ja see kehtib ka trennisaalis toimuva kohta. Raskused on head – pinguta veel mõned kordused enne, kui puhkad,” jätkab Sam Karl.

12. Oled negatiivse suhtumisega.

“Ootan, et kliendil oleks alati treeningu suhtes positiivne häälestatus. See ongi edu võti,” ütleb Rachel Robinson.

Allikas: Byrdie