1. Loeb vaid teie arvamus.

Soovite graveeritud kutseid? Veider. Šampanjavärvi kleiti elevandiluukarva asemel? Veider. Peigmehele eraldi kooki? Veelgi veidram. Pole vahet, mida te valite, ikka tundub see kellelegi kummaline. Kuid ärge heitke meelt — rahunege ja tehke valikud vastavalt oma soovidele. See on teie pulm, mäletate?

2. Hoidke raha kokku.

Tavaliselt ostetakse lilleseaded floristidelt, sest pulmakorraldajad soovitavad nii. Floristid on nende sõbrad. Kuid kui lilledisan pole teie jaoks prioriteet, ostke kõik lilled hulgimüüjalt ning ainult pruudikimp floristilt.

3. Lõpetage sellest rääkimine.

Kondiitrilt pulmatordi tellimisel hüppab hind kohe lakke, aga kui ütlete, et soovite lihtsalt mitmetasandilist torti, on hind madalam. Veelgi odavamalt saate läbi, kui tellite mitu valget torti. Tseremoniaalse tordilõikamise jaoks võite eraldi väikese koogi tellida ning külalistele serveerida hoopis näiteks tassikooke!

4. Detailid pole nii olulised...

Ehk tegelikult pole tähtis, millises tehnikas teie toolikaardid volditud on. Märgatakse hoopis seda, kas kõigile ikka toole jätkub, kas laual on piisavalt süüa ja juua, kas tualette on peopaigas nii palju, et järjekorras seisma ei pea, kas pruutpaar näeb õnnelik välja… Ärge raisake oma raha asjadele, millest külalised ei hooli.

5. Pruutneitside kleidid?!

Nende puhul puudub vajadus kulukaks eritellimuseks… Sobilikke kleite on võimalik leida paljudest rõivakauplustest.

6. Pinterest on vaenlane.

Mõelge pulmapeo paigast pigem kui inspiratsiooniallikast, mitte viimase moe järgi disainitud kohast. Loomulikult võid sa selle kujundada Pinterestist leitud näidiste järgi, kuid keskkond (hoone, selle stiil, asukoht jms), kus pulmapidu peetakse, seab asjale raamid — ärge seda unustage.

7. Pulmakorraldaja jaoks napib raha?

Planeerida saate siiski. Mõelge siiski õhtujuhi palkamisele, kes kogu õhtut veaks.

8. Teate rohkem kui arvate.

Loodetavasti ei mängi te pulmade planeerimisel kandvat rolli rohkem kui 2-3 korda elu jooksul — enda, oma õe-venna ja parima sõbra pulmas. Pulmakorraldajad teevad seda aga sadu kordi oma tööelu jooksul, sestap tasub neid ka usaldada.

9. Vältige pulmaäri sõpradega.

Onupoeg, kellele meeldib pildistada? Muusikat armastav naaber DJ-ks? See on kena, ja te kindlasti peaksite neid nende püüdlustes toetama, kuid mitte oma pulmas. Kui te seda siiski teete, kujuneb pulmapäevast üsna kindlasti üks suur segadus.

10. Teie ema on hull.

Ja kui see pole ema, siis tädi, tulevane ämm või keegi teine. Igas perekonnas on keegi. Enne abiellumist tunduvad nad kõik kenad, kuid pulmade lähenedes on nad veendunud, et te ei saa abielluda, kui laual on NEED salvrätikud.

11. Ostke, ärge rentige.

Lauanõude ja muude tarvikute rentimine on kallis ja sellest ei tule reeglina midagi välja. Uurige, ehk leiate vajaliku kraami internetioksjonitelt. Ostke asju rohkem ja kasutage hilisemaski elus suurte pidude puhul. Kui te asju alles hoida ei soovi, võite need sõpradele, kes järgmisena abielluvad, edasi müüa.

12. Pulmakorraldaja tahab koostööd teha.

Isegi siis, kui pruut käitub nagu tulehark!

13. Vältige pulmas tasulist baari.

Selle asemel korraldage pidu, mida te endale lubada saate. Kui raha on vähe, pakkuge kokteile ja lahjasid alkohoolseid jooke.

14. Buffeelaud on okei.

Kulud on väiksemad, sest toitu raisatakse vähem ja parema tunde loob seegi, et toitu serveerivad kelnerid ja ettekandjad.

15. Tutvuge põhjalikult kõikide lepingutega.

Kihlus katkeb enne pulmi? Pulmamaja ei pea sulle raha tagasi kandma. Pulmad lükkuvad edasi, sest murdsid jalaluu? Võid sissemakse kaotada. Seega, prindi lepingud välja ja loe alati läbi. Lõpuni. Ära kirjuta alla millelegi, mis sulle ei meeldi.

16. Eesmärk: õnnelik pruutpaar.

Seniks kuni abiellujad on õnnelikud, on iga pulm täiuslik.

Allikas: Harper’s Bazaar