Käekotid on kohtumistel tavapäraseks aksessuaariks. Kuningliku pere ekspert Myka Meier ütleb, et näeme tihti Meghan Marle ja Cambridge'i hertsoginna Catherine käekotti vasakus käes sellepärast, et parem käsi oleks vaba tervituseks viipama, kätt suruma ja avalikkust tervitama.

2. Kuninganna Elizabeth II eelistab kleite ja seelikuid pükstele

Meghan on ünsa kiindunud pükskostüümidesse, aga kuninganna eelistab pükste asemel kanda seelikuid ja kleite.

Ka printsess Diana oli tuntud kui smokinguga pükskostüümide austaja, seega olenemata sellest, et kuninganna ise pükse ei poolda, pole see teiste pere naiste jaoks keelatud.

3. Pulmakleidid vajavad kuninganna heakskiitu

Traditsiooni kohaselt vajab pulmakleidi viimane versioon ka kuninganna heakskiitu. Nii kiitis Elizabeth II heaks Kate Middletoni Alexander McQueeni pulmakleidi 2011. aastal ja Meghan Markle'i kleidi eelmisel aastal.

4. Lubatud ei ole kanda värvilist küünelakki

Iga kord, kui näed avalikkuse eest kuningannat või Cambridge'i hertsoginnat, märkad ilmselt, et nende küünelakk on alati neutraalset tooni. Nad kas kannavad tuhmroosat või läbipaistvat lakki, sest ainult naturaalse ilmsega küüned on kuninglikel sündmustel lubatud.

Kuninganna ise on kandnud 28 aastat Essie lakki, mis kannab nime "Ballet Slippers".

5. Mitte igaüks ei või kanda tiaarat

Tiaarasid kantakse vaid eriti uhketel kuninglikel sündmustel ning tavaliselt kannavad pruudid neid esimest korda. Catherine laenas kuningannalt Cartier Halo tiaarat, et abielluda prints Williamiga ning ta on mitmeid kordi kandnud ka printsess Diana tiaarat.

Tiaara kandmise privileeg on ainult abielus naistel – vallalised naised ning lapsed ei kanna seda kunagi. Tiaara on märk, et naine on liikunud oma enda perekonnast edasi uude.

6. Kuninganna kasutab oma käekotti salajaste signaalide saatmisteks

Ilmselt oled märganud, et kuninganna Elizabeth II ei ole kunagi ilma käekotita – üks põhjuseid on see, et ta saadab sellega välja signaale. Näiteks kui ta soovib õhtusöögilt lahkuda, paneb käekoti lauale ning ta kaaskondlased teavad, et ta soovib lahkuda ning pidu läheb kinni.

Kui ta on vestluses ning vahetab käekotti hoides kätt, siis tähendab see seda, et soovib vestlust viisakalt lõpetada. Ilmselt võib see vestluskaaslase murelikuks teha küll.

7. Käekottidel veel üks funktsioon

Printsess Diana käekottide disainer Anya Hindmarch kutsus tema ridiküle ka "dekoltee käekottideks". Nimelt kattis Diana autost välja tulles käekotiga oma avarat dekolteed, et fotograafid temast kohatuid pilte ei saaks teha.

8. Käekotte saab kasutada ka selleks, et vältida käesurumist

Catherine hoiab tihti oma käekotist kahe käega kinni, kui tundub, et käesurumine võib olla ebamugav. Seega on harjumatu, et Meghan Markle armastab kanda õlakotte.

See kõik sõltub ka sündmusest ja olukorrast. Ka Meghan kannab ametlikemal sündmustel ridiküle, millel ei ole sanga.

9. Kuninganna kannab erksavärvilisi rõivaid

Raske on leida pilti kuningannast, kus ta ei ole riietatud värvilistesse rõivastesse. Selleks on aga hea põhjus – ta peab rahvamassi seast kergesti silma paistma nii, et inimesed ja tema enda kaaskondlased teda kergesti näeks.

"Ma ei saa kunagi beeži kanda, sest siis ei teaks keegi, kes ma olen," olevat kuninganna biograafi Robert Hardmani sõnul naine öelnud.

10. Kuninganna Elizabeth II kannab alati peakatet vana traditsiooni tõttu

Igal formaalsel sündmusel kannab kuninganna peakatet, mis ideaalselt tema erksavärvilise riietusega sobib. See tuleneb aga väga vanast tarditsioonist, mis nõuab, et naisel oleks juuksed kaetud.

"Kuni 1950ndateni nägi väga harva naisi ilma mütsita, sest tollal ei näidanud naised avalikkuse eest oma juukseid," ütleb Diana Mather, Inglismaa etiketi konsultant. Nüüd kannakse peakatteid pigem formaalsetel sündmustel.

Tuleb tõdeda, et kui kuninganna kaabut ei kanna, siis saab teda näha vaid krooni või pearätti kandmas.

11. Kuningikul perel peab reisidel alati kaasas olema musta värvi komplekt

Üks morbiidsemaid reegleid on see, et alati peab olema varuks olemas üks musta värvi komplekt, juhuks kui kuningliku pere liige sureb.

Kui noore Elizabethi isa 1952. aastal suri ja tal ei olnud Kenya reisil kaasas musta värvi riideid, pidi ta senikaua lennukis ootama, kui talle need sinna toodi. Enne seda ei saanud ta end avalikkuse ees näidata.

12. Prints George kannab vaid lühikesi pükse

Põhjus, miks noor prints kaamerate ette vaid lühikestes pükstes jääb on see, et tegemist on kuningliku pere ja aristokraatide seas vana traditsiooniga. "Püksid on vanemate poiste ja meeste jaoks samal ajal, kui lühikesed püksid näitavad Inglismaal kõrgemasse klassi kuulumist," ütleb etiketiala ekspert William Hanson. Poisid hakkavad pikki pükse kandma umbes siis kui saavad 8-aastaseks.

13. Ära kanna kuninganna juuresolekul platvormkingi

"Talle tõesti need ei meeldi ning see on kuningliku pere naiste seas hästi teada," kostis allikas väljaandele Vanity Fair. Catherine on stiili kandnud mitmed korrad, aga mitte kuninganna juuresolekul.

14. Kuningannal on palgatud inimene, kes ta kingi sisse kannab

Kuninganna Elizabeth II kannab mitmetel sündmustel kontsi või pidulikke kingi ning on palju jalgadel. Kui keegi on kingad juba varem sisse kandnud, siis see hoiab ära ebamugava hõõrdumise ja villid jalgadel, mida põhjustavad uued kingad. Kingad peavad olema koheselt mugavad. Kuninganna ei tohi kunagi öelda, et tal on ebamugav ja ta ei saa enam kõndida. Loomulikult kannab tema kaaskondlastest keegi kingi koos puuvillasokiga ja ainult vaipatel kõndides.

15. Kleidisabadesse peidetud raskused

Et tuul kleidisabat ohtlikult kõrgele ei tõstaks, on kuningannal selleks kaval nipp. Nimelt õmmeldakse kuninganna riiete alläärde raskused, mis hoiab ära seelikusaba lehvimise tuules.

16. Sukkpüksid on tungivalt soovituslikud

Meghan Markle ei kandnud oma kihluspildil sukkpükse, seega on see vaid üks reegleid, mida naine on murdnud. Tegemist ei ole küll ametliku reegliga, aga see on kindlasti kuninganna poolt tugevalt soovitatud. Hertsoginna Catherine kannab alati sukkpükse ja seda tegi ka printsess Diana. Hertsoginna sukkpüksid on aga nii õhukesed, et sa vaevu märkad neid oma silmaga.

Allikas: Cosmopolitan