1. Ära pese juukseid enne juuksuri juurde minekut.

Ning seda mitte selle pärast, et see su juuksevärvile halvasti mõjuks. Kerge mustus ja loomulik rasu peanahal kaitsevad nahka ärrituse eest, mida kemikaalid tekitada võivad. Kui sul on eriliselt tundlik peanahk, võta tükike kookosrasva ja masseeri see enne juuksurisse minekut hoolikalt peanaha sisse ja juuksejuurtesse.

2. Vali juuksekosmeetikat väga hoolega.

Värvitud juuksed on kemikaalidega töödeldud. Alati. Ja sa pead sellega arvestama. Kasuta sulfaadivaba šampooni. Ideaalselt võiks see sisaldada ka mingit keskkonnamõjude vastu kaitsevat ühendit – niisugune šampoon peseb juukseid leebelt ega lase värvil nii kergesti maha kuluda. Ühtlasi palu juuksuril soengusse piserdada hooldusvahendit, mis sulgeb karvakutiikulid. Sel moel säilib värv kauem säravana.

3. Tähelepanu veele.

Võib tunduda äärmuslik, kuid värvitud juuksed on poorsemad kui mittevärvitud ning vesi, millega juukseid pesed, peab olema kvaliteetne. Vastasel juhul ladestuvad selles sisalduvad mineraalid juustesse, muutes need tumedamaks ja tuhmimaks. Kasuta võimalusel veefiltrit, mis eemaldab veest kloori ja muud juukseid kahjustavad ained.

Allikas: Byrdie