Patek Philippe & Co. on 1851.aastal loodud Šveitsi luksuskellade tootja ning kõik, keda vähegi luksuslikud käekellad huvitavad, teavad seda nime hästi. Patek Philippe’i tuntakse kui üht kõige kallimate ja erilisemate kellade loojat ning seda nimetatakse tihti ka kõige prestiižsemaks brändiks. Seda kõike peegeldavad ka nende kellade hinnalipikud, sest odava Patek Philippe’i kella võid endale osta umbes 20 000 euro eest. Eriti kallite kellade hinnad ulatuvad aga kuni seitsmekohalise numbrini. Patek Phippe'i kandjate seas on palju maailmas mõjukaid inimesi, Vladimir Putiniga eesotsas.


Foto: Vida Press

4. Chopard

Selle Šveitsi luksuskellabrändi asutas Louis-Ulysse Chopard 1860.aastal olles sellest ajast saati loonud ühtesid kõige ilusamaid kellasid. Chopard müüb ka erinevaid juveele ning on eriti tuntud veel luksuslike naistekellade poolest (Happy Diamonds kellad). Kui unistad Chopardi kellast, pead kulutama umbes 3000 eurot ja isegi sel juhul saad kõige tavalisema kella, mida selle brändi valikust leida võid.


Foto: Vida Press


3. Piaget

1874. aastal loodud Piaget on juba pikka aega loonud tõeliselt kvaliteetseid kellasid. Piageti kellasid on dekaade hinnatud kui väga kvaliteetseid ja samal ajal ka pilkupüüdvaid, mistõttu muutusid nad kiiresti väga populaarseteks. Ekstravagantse stiili poolest tuntud kellad on tihti kaetud teemantidega, viies selle kandja kohe tähelepanu keskpunkti.


Foto: Vida Press

2. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin on üks vanimaid kellatootjaid maailmas ning selle brändi visiitkaardiks on traditsioonilise disainiga käekellad. Nende üks tuntumaid kellasid on 18karaadine roosast kullast ümbrisega ja musta alligaatorinahast rihmaga – seda kella on teiste seas kandnud ka näiteks Napoleon Bonaparte ja Harry Truman.


Foto: Vida Press

1. Audemars Piguet

Tegemist on brändiga, mis vaheldumisi Patek Philippe’iga valmistab pidevalt järjest kallimaid ja kallimaid kellasid. 140 aastase ajalooga Šveitsi kellabrändi tootevalikusse kuuluvad lisaks mehhaanilistele kelladele ka juveelid ning haute joaillerie – käekellad, mis on ühtlasi ka ülieksklusiivsed ja -kallid ehted (näiteks kell-käevõrud, mida kaunistavad sajad teemandid).

Allikas: Alux