Valge sai. Saiatooteid on kehal lihtne lagundada, sest töötlemise käigus on suurem osa kiudaineid eemaldatud – seetõttu ei pea keha kulutama lisakaloreid, mistõttu organismi ainevahetus aeglustub. Küll aga peab keha kiudaineterikka toidu lagundamiseks kulutama lisaenergiat, mis omakorda kiirendab metabolismi.

Töödeldud lihatooted. Nimelt sisaldab lihatööstustes kasvatatud loomade liha rohkem antibiootikume kui vabas looduslikus keskkonnas kasvanud loomade liha. Mõjud ei ole aga kohe tuntavad, sest ravimijäägid kogunevad meie organismis aastate jooksul ja kahjustavad häid baktereid. Selline muutus bakterite seas avaldub näiteks kaalutõusuga ja mõjutab negatiivselt seda, kuidas meie keha toitu töötleb. Eelista võimalusel puhast liha ja väldi kauasäilivaid poolfabrikaate.

Piltilusad õunad. Kõik teavad neid suuri punaseid õunu, mis pärimevad justkui multifilmist. Nendele õuntele pritsitakse kasvatamisel rohkelt pestitsiite ja igasuguseid muid mürke, et putukad vilju ära ei sööks. Selliste õuntega on tehtud arvukalt katseid – katsetes, kus kasutati hiiri, ilmes, et need hiirtel, kes sõid seesuguseid puuvilju, esines rohkelt ainevahetusprobleeme ja nad võtsid kaalus juurde. Hiired, kes sõid looduslikult kasvatatud mürkainetevabu õunu, olid oluliselt parema tervisega ja ei võtnud kaalus juurde.

Rapsiõli. Kuigi varem on räägitud, et rapsiõli on organismile pigem kasulik, siis tegelikult see nii ei ole. Nimelt on rapsiõlis palju omega-6 rasvhappeid, mis muudavad organismi ainevahetuse aeglaseks. Kui esialgu kasutati enam-vähem võrdses kogused omega-3 ja omega-6 rasvhappeid, siis nüüd kasutatakse kulude kokkuhoiu mõttes rohkem omega-6 rasvhappeid. Need soodustavad omakorda põletikke ja on leitud ka seoseid ülekaaluga. Samuti soodustavad omega-6 rasvhapped insuliinresistentsust.

Allikas: Fox News