Üks halvimaid asju, mida alkohol su organismiga teeb, on dehüdreerimine. Seega krõpsude või popkorni nosimine, mis teevad nii suu kui keha kuivaks, süvendab probleemi veel enne esimese kokteili tellimist. Nende asemel on parem süüa veerikkaid toite, näiteks kurki ja arbuusiviile.

Salat

Kuigi roheline salat on üldiselt väga tervislik, kui süüa seda õhtuks enne alkoholi pruukimist, on see võrreldav tühja kõhuga välja minemisega. Kindlasti tuleks süüa salatit, milles leidub ka mingisugune proteiiniallikas, näiteks kana, mille seedimine võtab rohkem aega, ja mis omakorda aeglustab alkoholitaseme tõusmist veres.

Sushi

Lisaks sellele, et sushi ja viin ei kõla just kõige apetiitsema kombinatsioonina, kuulub sushi söömise juurde ka iga makirullikese kastmine sojakastmesse. Sojakaste võrdub soolaga, sool aga dehüdreeritusega. Teisisõnu, alkohol tekitab sinu organismis janu. Lõpptulemus? Su elu kõige rängem pohmell.

Friikartulid

Olgem ausad, vahel ei kõla miski paremini kui taldrikutäis rasvaseid friikartuleid. Kahjuks kiht rasva maos enne alkoholi joomist garanteerib selle, et see hiljem taas välja tahab „ronida”.

Ülivürtsikad eelroad

Lihtne reegel on see, et kui miski ärritab su kõhtu kainena, siis purjus olles on sel topelt tugev efekt. Kui ahvatlevad need vürtsikad kanatiivad ka ei tunduks, siis kui õhtu jooksul on kavas pruukida mitmeid värvilisi kokteile, tuleb kanatiivad jätta rahulikuma pubiskäigu menüüsse...

Allikas: Harper's Bazaar