Kas pesed hambaid tavaliselt enne või pärast oma näo puhastamist? Sa ei mäleta? Jäta meelde, et võiksid hambaid pesta alati varem kui nägu – siis on kindel, et pesed maha ka kõik hambapastajäägid, mis võivad olla su näonahale jäänud. Kuid nahaärritust ei pruugi põhjustada vaid hambapasta, võivad ka hambapesu käigus koos hambapastaga suust nahale sattunud bakterid. Hambapastas sisalduvad sooda, fluoriid, alkohol, eeterlikud õli, mentool jms võivad aga samuti su nahka ärritada.

2. Sa ei loputa juuksehooldusvahendeid välja

Ained, mis muudavad šampooni vahutavaks (sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate), jätavad sinu nahale nähtamatu kihi, kuhu on bakteritel hea kinnituda; juuksepalsam võib ummistada aga nahapoore… Seega pese nägu alati pärast juuste pesemist, et kindlustada, et puhastad naha kõikvõimalikest kemikaalidest. Samamoodi võivad nahaärritust põhjustada ka soengutooted – need satuvad kätele ja seejärel näole… Näiteks kui pihustad juusteke juukselakki, kasuta alati teist kätt näo varjamiseks.

3. Sa ei vaheta piisavalt tihti padjapüüre

Meie keha toodetav higi ja kõikvõimalikud tooted, mida me pähe ning nahale paneme… Piltlikult öeldes satub see kõik nahale ja selle kaudu ka sinu näonahale. Puhtad juuksed on sama olulised kui puhas näonahk. Lahendus? Käi alati enne magama minekut duši all, vaheta padjapüüre vähemalt kord nädalas ja keera selle nädala jooksul padjal teine külg.

4. Bakterid, bakterid...

Telefon, päikeseprillid ja kõrvaklapid on tõelised higi-, mustuse- ja bakterikogujad (jah, neil on need samad bakterid, mille sa said bussist käsipuust kinni hoides). Kui sa senini pole neid regulaarselt puhastanud, siis nüüd on selleks viimane aeg.

5. Kas pesed ka pesukindaid?

Meigipintslite ja -svammide puhastamise vajalikkusest oleme juba kirjutanud, kuid ära unusta regulaarselt pesta ka kõikvõimalikke pesukindaid ning -svamme, millega oma keha pesed - need on samuti bakterite vohamiseks väga soodsad keskkonnad. Pesukinnast peaks põhjalikult pesema pärast iga kasutuskorda.

Allikas: Harper's Bazaar