1. Kõige tähtsam on uni
Sea alati esikohale uni, sest vaid see laseb sinu kehal tõeliselt puhata. Eksperdid soovitavad minna magama 9 ja 10 vahel õhtul ning ärgata 6 ja 7 vahel hommikul - kui järgid seda plaani, siis märkad üsna pea, et sul on märksa rohkem energiat! Ja muide, õige unerežiim muudab ka treeningu palju efektiivsemaks - õiget unegraafikut järgides näed treenimise tulemust tunduvalt kiiremini!

2. Ravi lihasvalu vannis käimisega
Ka vanniskäik on hea moodus lasta kehal puhata ning end koguda, lisaks ravib see ka treeningust tekkinud turseid ja lihasvalu. Lülita kuuma vanni võtmine oma ilurutiini ning turguta sellega oma keha, et ebameeldivast lihasvalust vabaneda ja end energilisemana tunda.

3. Treeni vahelduseks õues
Välitreening võib põletada rohkem kaloreid kui sama trenn spordisaalis, sest ebatasane maastik, tuul ja muutlik õhutemperatuur lisavad füüsilist koormust. Leia endale välitreeninguks sobiv paik ning loobu mõneks ajaks spordisaalist - sa näed kohe, et isegi enesetunne on pärast õues treenimist palju parem!

4. Loo endale visuaalne motivaator
Treenerid soovitavad pidada treeningpäevikut. Tähista oma taskumärkmikus ära päevad, mil oled olnud tubli ja trenni teinud - usu meid, sellest saab sinu suurim motivaator! Kui oled näiteks kuu aega tublisti trennis käinud, võid end millegi meelepärasega premeerida, sest nii tunned, et oled preemia nimel kõvasti pingutanud ning selle igati ära teeninud.

5. Leia endale trennikaaslane
Leia enda sõprade seast keegi, kellega koos trennis käia - see on väga hea motivaator, sest kui isegi su sõbranna laiskusest üle saab ja trenni läheb, siis ei saa sa temast ju ometi kehvem olla! Harrastage koos näiteks tennist, mis eeldab mõlema mängija kohalolekut - nii ei saa kumbki viilida!

6. Ole positiivne
Ära kunagi unusta seda eesmärki või unistust, mis paneb sind trenni tegema! Kui tunned, et täna ei viitsi trenni minna, siis tuleta meelde, mis on sinu eesmärk ja sisenda endale, et saad sellega hakkama. Kui oled positiivse suhtumisega, parandad lisaks treeningkava järgmisele ka oma üleüldist elustiili!

Allikas: Porter