Õnneks on olemas mõned lihtsad nipid, millega saab aega tagasi keerata – või vähemalt panna oma silmad välja nägema nii, nagu oleks võimalik aega tagasi keerata.

Vähenda turseid

Niisiis, ärkad üles ja avastad, et silmad on paistes. Kõik vajaliku, millega seda õudust likvideerida, leiad köögist. Leota vatist meigieemalduspadjakesed külmas piimas läbimärjaks ja aseta need silmade alla. Külm ahendab veresooni, piimhape ja piimarasv mõjuvad kuivale nahale ergutavalt. Võid sama trikki proovida ka rohelisest teest valmistatud jääkuubikuga. Mähi kuubik paberrätikusse ja masseeri sellega kergelt silmaümbrusi.

Kasuta kookosõli

See pole ilmaaegu superheaks ilutooteks kuulutatud! Töötab hästi ka öise silmaümbruskreemina sel ajal, mil nahk kortsukeste ja kuivuse tekkimisele aldis. Kuid veelgi parem – kasuta kookosõli viimaste meigijääkide eemaldamiseks pärast rutiinset näopuhastust ning lase sel täielikult nahka imenduda.

Kasuta peitepulka targalt

Kui oled proovinud silmade ümber laiuvaid tumedaid piirkondi peita, siis tead, et nende varjamine võib olla tõeliselt raske. Jah, virsikukarva peitepulk töötab kõige paremini, kuid võid vaatamata sellele siiski välja näha nagu pandakaru. Lahendus? Kasuta esimese kihina virsikukarva peitepulka, seejärel lisa kollakat tooni. Proovi!

Rõhuta

Kindlasti tead, et kulmukaare alla heledat lauvärvi lisades näivad silmad suuremad. Kuid ole ettevaatlik – valge, helkiv või sädelev lauvärv toob esile ka väikesed kortsud ja teised vananemise ilmingud. Sestap proovi kulmukaare nurka rõhutada hoopis peitepulgaga. Matt tulemus näib seevastu aga täiesti loomulik ja kõik, mis vaja, saab peidetud.

Eelista beeži

Vastupidiselt levinud arvamusele ei muuda valge silmapliiats silmi näiliselt suuremaks. Seetõttu kasuta alati, rõhutame alati, oma silmade värvipaletis valge asemel hoopis beeži või nahatooni värve. Nahaga sama tooni lainerijoon laugudel justkui avab silmad, õhkõrn kiht sama tooni lauvärvi silma all aga annab silmadele sügavuse ja rõhutab nende sära.

Väldi musta lainerit

Must lainer on populaarne olnud aastakümneid, kindlasti ka sinu elus. Kuid nüüd, mil sa soovid aastaid turjalt (loe: näolt) visata, on aeg vahetada see õrnema vastu. Tark nõuanne – must võib olla salendava mõjuga riietuses, kuid silmade juures mõjub see liiga karmilt, eriti siis, kui silmaümbrused pole enam siledad ja kortsuvabad. Vaheta must lainer pruuni vastu või kasuta veelgi radikaalsemat võtet – tee silmalaineri pintsel märjaks ja kanna sellega lauservale pruuni lauvärvi.

Allikas: Byrdie