Rusikareegli kohaselt peaks meigivahendeid säilitama toatemperatuuril. Vannitoas aga muutub temperatuur kogu aeg, ka õhuniiskus on väga erinev, sõltuvalt sellest, kas keegi on just duši all käinud või mitte. See kõik on ideaalist kaugel. Ühtlasi on tegemist hea põhjusega, et soetada magamistuppa luksuslik tualettlaud, kas pole?

Ravimid

Ravimeid tuleks hoida toatemperatuuril ja niiskusest eemal. Juhul, kui neid ei hoita jahedas ja kuivas kohas, võib nende toime väheneda.

Elektroonika, mis pole veekindel

Sulle meeldib duši all käies muusikat kuulata? Pea meeles, et vannituppa ei tohi tuua elektrivõrku ühendatud raadiot, fööni või puhurit, sest võid nendelt saada elektrilöögi. Kasuta vannitoas ainult selliseid elektriseadmeid, mis on spetsiaalselt selleks disainitud ehk veekindlad.

Žiletiterad ja raseerijad

Raseerijat vannitoas hoides võivad niiskus ja aur selle rikkuda juba enne kasutamist. Hea mõte on raseerimiseks kasutatud žiletiterad või siis kogu raseerija (kui terad sellest välja ei käi) ära kuivatada. Vannitoas võid neid hoida ainult kindlalt suletud vee- ja õhukindlas pakendis.

Ehted

Duši alt tulles tahad sageli sõrmuse kohe sõrme ja kaelaehte kaela panna, kuid ära hoia neid pikemalt vannitoas, kuna niiske keskkond soodustab oksüdeerumist ja ehted tuhmuvad kiiremini. Hoia ehteid pigem soojas ja kuivas paigas.

Voodipesu ja käterätikud

Vannituba on majapidamises koht, kus üsna sageli vohavad hallitus ja kopitus, seega pole kuigi mõistlik voodipesu ja käterätikuid sellises keskkonnas hoida. Ühtlasi kontrolli hoolega, et su vannitoas oleks korralikult töötav ventilatsioon ja kasutatud käterätikud kuivaksid kiiresti.

Küünelakid

Kui tahad, et kaunis küünelakk kestaks pikalt, ära säilita seda pidevalt temperatuuri muutvas keskkonnas. Ära pane küünelakki ka külmkappi, parim on seda hoida toatemperatuuril.

Allikas: Housebeautiful.co.uk