Ole liivaga ettevaatlik
Tuulega levivad väikesed liivaterad võivad sulle täielikult märkamatuks jääda. Seda muidugi hetkeni, mil neid kodus juustest välja püüad pesta. Liivaterad on aga piisavalt väikesed ja salakavalad, et leida tee ka sinu telefoni kõige kitsamatesse vahedesse. Seal võivad need elektroonikaseadmele tõsist kahju tekitada ja ka selle heli kvaliteeti rikkuda. Õnneks on teatud mobiiltelefonide jaoks leiutatud konkreetselt kõrvaklappide juhtme aukudesse sobivad „korgid“, mis võivad takistada liivaterade ligipääsu sinu nutitelefoni sisemusse.

Ettevaatust, „selfie stick
Ükskõik, kas proovid endast ise moodsal viisil pilti teha või oled telefonipulga kasutamises juba vilunud ekspert, peaksid alati kindlaks tegema, et kasutad just enda telefoni jaoks õiget. Enne, kui püüad teha veatut ja meeldejäävat grupipilti, võta veidi aega ja uuri oma telefoni ning pulga kinnituskohti lähemalt. Kas kõik sobib omavahel ikka ideaalselt kokku? Kui oled alles populaarsesse pildistamise abivahendisse investeerimas, võrdle enne ostmist parimaid valikuid ja nende kvaliteeti. Lisaks, harjuta! Seda kindlasti enne, kui enda jaoks uudse pildistamisviisi ükskõik, missuguse veekogu lähedale viid.

Veekindel telefoni ümbris? Jah, palun
Isegi, kui sa jumaldad oma trendikat telefoni ümbrist, peaksid kindlasti investeerima ka kõrge kvaliteediga veekindlasse varianti. Miks? Selleks, et kaitsta oma telefoni ka kõige minimaalsema veega kokkupuutumise puhul. Sa ei tea rannas kunagi, millal mõni hüperenergiline laps sinust veepüstoliga mööda tormab. Kaitse nutiseadet koti või ümbrisega, mis sellest niiskuse eemale hoiab. Jah, koti puhul ongi tegemist veidi taskukohasema variandiga. See seadet turvalises kohas hoida, lubades sul siiski puutetundliku ekraaniga toimetada.

Hoiusta seda suletavas kilekotis
Kõige soodsam variant on hoiustada rannas oma telefoni suletavas kilekotis. Just sellises, millesse lennujaama turvakontrollis kõik kaasas olevad vedelikud panema pead. Samamoodi nagu see ei lase näiteks võileival vesiseks muutuda, kaitseb lihtsasti suletav väike kilekott sinu nutitelefoni lekkiva veepudeli ja pisikeste liivaterade eest, mis, nagu juba mainitud, pääsevad igasse nutiseadme vahesse. Seda on kotist ka imelihtne välja võtta, kui soovid helistada või kaunist päikeseloojangust pilti teha.

Ekraan kaitse alla!
Sinu telefonil võib juba ekraani kaitsev kile peal olla, kuid järgmine samm (eriti suviseks perioodiks) võiks olla veekindel ekraanikaitsja. See on üks lihtsamaid viise kaitsta oma telefoni, kui võtad ette reisi paika, kus ootab see rohkelt veepritsmeid. Nii on sul rohkem aega kaunist suvepäeva nautida, mitte pidevalt muretseda ekraanil olevate veeplekkide ja-piiskade pärast. Veekindlad ekraanide kaitsekiled tulevad tihti koos veekindla ümbrisega, seega oled igal juhul kaitstud.

Pühi mustus ära
Puhasta pärast iga rannaskäiku oma telefoni ekraan ja ülejäänud korpus spetsiaalselt elektroonikaseadmetele loodud (ühekordse) lapiga. Kui sinu telefon jääb päikesekreemist ja putukatõrjevahendist kleepuvaks ning libedaks, on see kahjustuste tekkele ideaalne pinnas. Puhastades oma telefoni pealispind võimalikult kiiresti, ei ole niivõrd suurt ohtu, et see sul käest maha libiseks ja näiteks jalutuskäigu ajal asfaldile kukuks.

Allikas: RD