2. Kui sul on kuiv nahk, võib olla see märk E-vitamiini puudusest. Söö rohkem köögivilju, pähkleid ja kala, samuti kasuta rohkem õlisid.

3. Sul on pidevalt magusaisu? Põhjuseks võib olla stress, väsimus või depressioon ja su keha soovib rohkem glükoosi. Et vältida kaalutõusu, piirdu tumeda šokolaadi või meega.

4. See võib küll haruldasena kõlada, aga mõnel meist isutab jää järele. Või oled lihtsalt pidevalt väsinud? See võib viidata rauapuudusaneemiale – söö rohkem punast liha, mune ja maksa. Kui muutused menüüs ei aita, pea kindlasti nõu arstiga – aneemia võib olla põhjustatud mõnest muust tervisehädast.

5. Igemed veritsevad? See võib olla märk igemehaigusest või siis C-vitamiini puudusest. Pane hambaarsti juurde aeg kinni ja tee muutused oma menüüs – söö rohkem tsitruselisi, paprikaid, tomateid, spinatit, lillkapsast ja brokolit.

6. Haprad juuksed ja küüned. B-grupi vitamiinid on need, mille tarbimise peaksid nüüd fookusesse võtma. Lisa menüüsse ka valgurikkaid toiduaineid nagu piimatooted, kala ja seemned ning pähklid.

7. Märkad silmaiirise ümber ringi? See on täiesti normaalne, kui oled üle 50 aasta vana. Kui oled aga noorem, on see märk kõrgest kolesteroolitasemest. Pane perearsti juurde aeg kinni ja lase seda kontrollida. Muudatused menüüs aitavad ka kolesteroolitaseme uuesti normi viia.

Allikas: Bright Side