Juuksur ja juuksehooldusbrändi label.m rahvusvaheline kunstiline juht Richard Mannah soovitab õhukeste juustega inimestel tungivalt saada šampooniga parimateks sõpradeks, sest mustad juuksed võivad veelgi õhemad näida. Ta soovitab kasutada spetsiaalselt õhukestele juustele loodud tihendavaid šampoone – need loovad nii visuaalselt kui ka tuntavalt paksemad kiharad. Ka kuivšampoon on aeg-ajalt heaks alternatiiviks, imades endasse liigse rasu ja lisades juuksejuurtele kohevust.

2. Kasuta palsamit vaid juukseotstes

Kui su juuksed tunduvad elujõuetud, siis halvim, mida teha saad, on kanda neile juurtest otsteni palsamit, mis muudab juuksed raskemaks ja paneb need peadligi hoidma. Mannah soovitab palsamit (aga mitte liiga suures koguses!) kasutada vaid juukseotstes, mis kipuvad olema kõige kuivemad.

3. Piira regulaarselt

Jäta meelde, et võiksid juuksuri juures vähemalt otsi lõikamas käia iga kuue kuni kaheksa nädala järel, et hoida juuksed tervete ja tugevatena. Palu juuksuril soengusse mitte liialt kihte tekitada – soengu kuju võiks olla otstest paksem. Liigsed kihid loovad aga täpselt vastupidise tulemuse.

4. Kasuta õigeid hooldustooteid

Kui sul on õhukesed juuksed, on õiged hooldustooted sinu salarelvaks. Eriti näiteks juustele kohevust lisavad vahud, mis tõstavad uuksejuuri ja lisavad tekstuuri. Kohevaks föönisoenguks soovitab Mannah juuksed osadeks jaotada ning pärast vahu peale kandmist külma õhuga föönitada, et soeng kindlalt paika sättida ja luua maksimaalne kohevus. „Kui soovid veelgi enam volüümi, aitab ka see, kui kammid juuksed tahapoole.“

5. Ole kuumuse osas ettevaatlik

Ära pane oma kuumi juuksehoolduse abimehi „kõrbemistemperatuurile“. Näiteks sirgendaja või lokitangide 200 kraadile seadistamine on õhematele juustele kindlasti liiga kõrge, hoiatab dermatoloog Debra Jaliman. „Sellised juuksed vajavad madalamat kuumust, sest muidu võib sõna otseses mõttes tulemuseks olla kõrbemine ja katkemine.“

6. Tee kord nädalas sügavuti ravivat maski

Dr Jaliman soovitab oma õhukeste juustega patsientidel kasutada kord nädalas sügavuti toitvat maski, mis aitab kahjustunud kohti taastada ja loob visuaalselt tihedama tulemuse. Proovi õlidega (näiteks jojobaõliga) rikastatud maske, mis aitab kiharaid tugevdada ja parandada. Ka astelpaju ekstrakt on heaks valikuks, milles sisaldub rohkelt juustele hästi mõjuvaid oomega-rasvhappeid ja antioksüdante, muuhulgas vitamiine A ja C.

7. Söö juuksed terveks

Valgurikas menüü on tervete juuste alustalaks. Kui sinu organismis pole seda piisavalt, ei suuda keha võimalikult kiiresti asendada neid juuksekarvu, mida igapäevaselt kaotad. Toitumisspetsialist ja dietoloog Brooke Alpert soovitab omastada valku orgaanilisest kanast, lõhest ja kreeka jogurtist (mis on võrreldes teiste jogurtitega suurema valgusisalduse, aga madalama suhkrusisaldusega), lisaks ka taimsed valguallikad nagu oad, seemned ja pähklid. Lõhe ja pähklid pole mitte ainult kõrge valgusisaldusega, vaid neis sisaldub ka ohtralt oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad juuksekiud tervena hoida. Terved kiud = terved kiharad. Kreeka jogurtis sisaldub ka vitamiin B5 (pantoteenhape), mis võib aidata ergutada vereringet ka peanahas, andes tõuke juuste kasvule. „Üheks minu lemmikuks juuste kasvu soodustavaks toiduks on kõrvitsaseemned,“ sõnab Alpert. „Need hooajalised maitsvad seemned sisaldavad palju tsinki, mis on eriti oluline, kuna selle puudujääki kehas on seostatud suurenenud juuste väljalangemisega.“

8. Kui vaja, võta toidulisandeid

Toidulisandid võivad aidata täita puudujäägi, mis on tekkinud vähesest juuksesõbralike vitamiinide ja mineraalide kogusest sinu toidulaual. Dermatoloog Dendy Engelman soovitab neil, kel õhukesed juuksed, kasutada keratiini ja biotiini sisaldavaid toidulisandeid, milles võiks leiduda ka vitamiine B3, B5 ja B6 ning tsinki ja vaske. Mõned toidulisandid toimivad eriti efektiivselt, kui nendega samal ajal kasutada ka välispidiseid juuksekasvu ergutavaid tooteid, näiteks selliseid, mis sisaldavad juuksekasvu ergutavat ainet nimega minoksidiil.

Allikas: RD