Kuulsuste kulmuekspert Tonya Crooks ütleb, et “pöörukohti” täheldatakse sagedamini neil, kellel on laines või lokkis karvakesed, kuid neid esineb ka inimestel, kellel on sirged kulmukarvad. Miks on seda oluline teada? Kui oma kulme kujundama/piirama asud, siis pead karvakeste kasvusuunda alati arvesse võtma – piira suunaga sinna poole, kuhu karvad kasvavad.

Kulmukasv on suvel aktiivsem

Kuulsuste meigikunstnik ja kulmuspetsialist Elke Von Freudenberg ütleb, et kulmud kasvavad suvel kiiremini, kuna ilm on soe ja oleme siis aktiivsemad, kui talvel.

Jah, sa näed paremini

Su kulmuluu kuju ja sel kasvavad kulmud hoiavad vihma, õhuniiskuse ja higi sinu silmadest eemal – nii näed sõna otseses mõttes paremini.

Kulmugeel on uus toode

Kulmugeel on üsna värske “leiutis”, ütleb Tonya Crooks. Praegu moes olevad täidlased kulmud on 80ndatel popid olnud kulmude hoolitsetumad versioonid. Siis nimelt kasutati kulmude fikseerimiseks läbipaistvat ripsmetušši – praegu on aga saadaval spetsiaalsed kulmugeelid, mis hoiavad nii kulmude kuju ja on isegi veekindlad.

Kulmud ei muuda su näo või silmade kuju

Elke Von Freudenberg ütleb, et küll aga nad tekitavad teistele inimestele sinust mulje ja annavad edasi sinu hetkemeeleolu – kas oled õnnelik? Unine? Kuri? Üllatunud?

Tugevad kulmud ei ole lihtsalt üks järjekordne trend

Need on juba mitu aastat tugevalt trendipildis sees ja jälgi nende kadumisest ei ole kusagilt näha. Ka jumestustoodete hulgas on kulmutooted tõusnud kiiresti fookusesse ja nende tootmine ning müük kasvab.

Monokulme hinnati minevikus eriliselt

Kulme, mis keskelt kui kokku kasvanud, on läbi ajaloo eriti kõrgelt hinnatud. Kui tänapäeval “lahutatakse” kulmud kiirelt ära, siis kunagi nähti selliseid kulme kui erilise ilu ja intelligentsi sümboleid.

Stress mõjutab sinu kulmukasvu

Elke Von Freudenberg ütleb, et stress mõjutab sinu kulme, pannes nad aeglasemalt kasvama või peatades nende kasvu sootuks. “Olen näinud pruute, kes soovivad oma pulmapäevaks kulme välja kasvatada, kuid need hakkavad kasvama alles peale mesinädalaid.”