Tõsi on seegi, et küüned vajavad tegelikult palju rohkem tähelepanu, kui see pisku, mida me neile igapäevaselt osutame.

Järgmisel korral maniküüri tehes pööra tähelepanu järgmistele sümptomitele:

Paksud või kollased küüned võivad viidata seennakkusele. Küüntele manustatavate ehk paiksete, apteegi käsimüügiletis müüdavate ravimitega on seenhaigust raske ravida, sestap peaksid arsti vastuvõtule minema. Kui ilmneb, et tegemist on küünte seenhaigusega, kirjutatakse sulle tõenäoliselt välja suukaudne ravim.

Tumedad triibud võivad olla melanoomi tunnuseks. Melanoom on haigus, millele viitavaid sümptome ei tohi MITTE KUNAGI eirata.

Kahvatud küüned. Väga kahvatud küüned võivad olla kehvveresuse (aneemia), suhkruhaiguse või isegi mõne maksahaiguse tunnuseks.

Pragunevad küüned. Väikeseid pikisuunalisi pragusid ja vagusid seostatakse psoriaasiga.

Rabedad küüned. Küüned võivad murduda, seda teame me kõik. Aga kui nad murduvad väga kergesti, võib see viidata kilpnäärmeprobleemidele.

Sinakad küüned. Samamoodi nagu huuled ja nägu lähevad siniseks, kui sa ei hinga, näitavad ka sinised küüned hapniku puudujääki organismis. Põhjuseks võivad olla nii südame- kui hingamiselundite haigused.

Valged jooned. Horisontaalsed valged jooned küüntel tavaline nähe neeruhaiguste, toitainete (eriti valgu) puuduse ja maksategevuse häirete korral.

Kaardus küüned. Küüned, mille servad sissepoole kaarduvad, võivad viidata organismi rauapuudusele. Lusikakujulised küüned võivad aga olla luupuse (kroonilise põletikulise mitmeid organeid haarava autoimmuunhaiguse) tunnuseks.

Kuivad küünenahad. Ilmselt kõige vähemmärgatavam, kuid kõige sagedamini esinev sümptom, mis kindlasti äramärkimist väärib. Kui küünenahad on kuivad või narmendavad, on sul tõenäoliselt vedelikupuudus. Joo vett ja niisuta nahka!

Allikas: Bustle