Me ei räägi siin kulmude ebaloomulikuks kitkumisest. Hoopis sellest, kuidas vältida kulmude ülekasvamist! Et enamiku meeste kulmud siiski saavad aeg-ajalt hooldust – olgu siis ühekordselt või regulaarset –, siis on ettekujutus kulmuhooldusest sul tõenäoliselt olemas.

Milline on kodustes tingimustes parim viis kulmudele lähenemiseks? Oleme jaganud teema kaheks. Esiteks, kuidas vältida kulmude kokkukasvamist üheks kulmuks. Teiseks, kuidas kulmusid üldiselt hooldada.

Esimene faas: väldi kulmude kokku kasvamist

Kas oled kuulnud väljendit “monokulm”? Selle eest, et kaks kulmu ninajuurel üheks kokku ei kasvaks, peaks hoolitsema iga mees. Loomulikult ei teki kõikidel meestel näo keskele ühte kulmu, kuid paljudel siiski ja valesse kohta eksinud karvad vajavad tähelepanu. Kõik, mida sa selle hoolduse teostamiseks vajad, on tõhus tööriist ja mõned minutid aega.

Säti end hästi valgustatud peegli ette ja võta kätte head pintsetid. Seejärel pese kulmud, eriti ninajuurel selles piirkonnas, mida kavatsed kitkuma hakata. Hõõru nahka sooja vette kastetud sõrmedega ja silu kulmud sõrmedega “maha”. Nii paistavad need karvad, mis kitkumist vajavad, hästi välja. Kui oled niiviisi kindlaks teinud, millised karvad ootavad väljakitkumist, suru nahk vaba käe sõrmedega kergelt laiali ning asu ükshaaval karvakesi kitkuma. Jah, see on pisut valus, kuid kui ära harjud, ei tundu asi enam sugugi nii hull.

Teine faas: oska vormida ja hooldada

Kui oled esimese faasiga edukalt hakkama saanud, võid sammu võrra edasi liikuda ning oma kulmuhoolduse järgmisele tasemele viia. Sageli kasvab meestel üksikuid karvu nii kulmude all kui nende kohal ja see annab näole veidi segamini ilme. Nende karvade eemaldamine nõuab kannatlikkust ja aega, sest viimane asi, mida sa teha tahad, on oma kulmud liigse kitkumisega rikkuda. Tihti piisab juba mõne üleliigse karvakese eemaldamisest.

Jällegi, mine hästi valgustatud peegli ette ning puhasta piirkond, mida kitkuma hakkad, korralikult ära. Kasuta karvade naha ligi surumiseks sooja vett ja sõrmi. Nii valmistad kitkumiskoha ette ning näed täpselt, millised karvad pead välja tõmbama. Kitkuda võid taas pintsettidega, lisaks võid karvakeste tasandamiseks vajaduse korral kasutada kääre.

Kordame üle kulmuhoolduse põhireeglid.

Küsi abi, kui tunned, et seda vajad. Tõenäosus, et tunned mõnda usaldusväärset isikut, kes on kulmuhoolduse kogenum kui sina, on üsna suur. Seega, ära karda abi paluda, kui alustad. Paljudel meestel on sellel alal kogenud tüdruksõbrad või naised, kes neid kulmude karvakasvu vaos hoidmisel abistavad. Kuid ükskõik, keda sa endale appi palud – tee talle selgeks, kuidas sa tahad välja näha.

Valmistu. Enne kitkumist või vahatamist pead piirkonda kindlasti puhastama, et naharasu ja mustus eemaldada. Soe vesi aitab pooridel avaneda ja karvanääpsudel pehmeneda, see tuleb kasuks nii kitkumise kui vahatamise korral. Karvade eemaldamine on siis palju lihtsam, tulemuslikum ja valutum.

Investeeri töövahenditesse. “Sa saad seda, mille eest maksad”-põhimõte kehtib ka kulmuhoolduse korral. Odavad pintsetid ei kesta kaua ega kindlusta head tulemust. Seega investeeri korralikesse pintsettidesse (või laena neid naiselt!).

Ära raseeri. Ära kunagi kasuta kulmude juures žiletti. Muutus on liiga drastiline ning risk eemaldada liiga palju karvu on väga suur...

Ära eemalda korraga liiga palju. Varu aega ja kannatust eemaldamaks karvu ükshaaval. Kui kiirustad või kitkud ilma korralikult vaatamata, mida teed, lõpetad tõenäoliselt nii, et oled eemaldanud rohkem karvu kui kavatsesid. Sa ei saa neid koheselt taastada, seega ole äärmiselt tähelepanelik.

Ära “lõika” kulmudesse auke. Kui kasutad pikkade karvade kärpimiseks kääre, ole kindlakäeline ning tee ainult seda – kärbi vaid pikki karvu! Rohkem kui ühe või kahe karva korraga lõikamine pole soovitav, sest võid kulmud ebaühtlaseks lõigata.

Allikas: Fashion Beans