Film „First They Killed My Father“ põhineb tõestisündinud lool, mis leiab aset Pol Poti režiimi aegses Kambodžas. Peaosatäitja leidmiseks külastas filmi režissöör Angelina kohalikke orbudekodusid, tsirkuseid ja agulikoole, et leida katsumustega silmitsi seisnud lapsi.

Intervjuus kirjeldati mängu, kus lapse ette lauale pandi raha ja tal paluti mõelda millelegi, milleks tal seda vaja on. Seejärel tuli lapsel raha laualt ära krabada. Prooviesinemise läbiviija teeskles, et tabas lapse varguselt, ja tollel tuli vabanduseks vale välja mõelda.

„[Rolli saanud] Srey Moch oli ainus laps, kes vaatas raha väga-väga-väga kaua aega,“ rääkis Angelina intervjuus. „Kui tal tuli see tagasi anda, võtsid emotsioonid temast võimust. Igasugu eri asjad tulid uuesti meelde. Kui hiljem küsiti, milleks tal raha vaja on, ütles ta, et ta vanaisa suri ära ja neil pole ilusa matuse jaoks piisavalt raha.“

Pärast kriitikatulva alla sattumist teatas Angelina nädalavahetusel, et prooviesinemise stseeni kirjeldus oli kontekstist välja rebitud. Naise sõnul olid nii filmimise kui prooviesinemiste ajal kohal laste vanemad ja hooldajad, vabaühenduste esindajad ning arstid. Ta rõhutas, et kellelegi ei tehtud liiga.

„Tehti kõik, et tagada laste ohutus, mugavus ja heaolu filmitegemise jooksul alates prooviesinemistest kuni võtete ja praeguseni,“ ütles Angelina Huffington Postile.

Ta selgitas, et prooviesinemiste „mäng“ oli improvisatsiooniharjutus, mis põhines ühel filmi stseenil, ja lisas: „Väide, et lapselt võeti prooviesinemise ajal päris raha ära, on vale ja häiriv. Oleksin isegi vihastanud, kui see oleks aset leidnud.“

Jaga
Kommentaarid