Meghan Markle pole ainus, kes on musta kandes etiketti rikkunud. 1981.aasta märtsis käis tulevane printsess Diana prints Charlesiga esimesel ametlikul kohtingul. Paar läks Goldsmith Halli muusikaetendusele, kus Diana kandis seljas musta sügava väljalõikega kleiti. Must kleit oli tegelikult juhus. Nimelt oli Diana haaranud selle kleidi Emanuelide moestuudio riidepuult, sest tema tellitud kleit polnud valmis saanud. Musta dekolteeritud kleiti kandes kavatses Diana Charlesile tõestada, et ta pole enam lihtsalt kullake, vaid tõeline kirejanuline rakett.

"19aastaselt oli must minu jaoks kõigist võimalikest kõige šikim värv. See oli tõeline täiskasvanu kleit," meenutas Diana aastaid hiljem. Selle hetkeni olid nii avalikkus kui ka prints Charles näinud Dianas häbelikku Inglise roosi, kuid tol õhtul kõik muutus. Kui ta rabavas mustas rinnanibusid välja joonistavas mustas taftist kleidis limusiinist välja astus, oli Briti meedia rabatud.

Must Emanuelide kleit oli tegelikult täiesti vale. Kroonitud pead ei kanna tavaliselt musta muidu kui matustel, ja nagu üks moekriitik esile tõstis, oli avar dekoltee kontserdil täielik möödapanek, sest paistis nagu oleks selle kandja istevannis. Aga nagu Diana puhul sageli, muutus vale valik õigeks. Briti avalikkuse silmis oli Diana kui iga teine teismeline, kes kuulutab armsa meelekindlusega soovi olla koheldud mitte enam kui laps, vaid kui täiskasvanud ja veetlev naine. Selle kavatsuse läbipaistvus muutis Diana haavatavaks, mitte vulgaarseks.

Printsess Diana legendaarne must kleit näitusel

Merghanit ja Dianat paistab ühendab üks ja sama joon: kuigi mõlemad on musta kandes etiketti rikkunud, on nad selle nii rahvalt kui ka moekriitikutelt andeks saanud. Meghan Markle saab hoopis kiita, et ta on "cool tüdruk", kes on mustast teinud oma avalike ürituste signatuurvärvi. Iseasi, kas Meghan jätkab musta kandmist ka pärast pulmi või otsustab ta siis juba kuninglikku etiketti rangemalt järgida. Seniks jääme ootama uusi musti inspireerivaid komplekte.

Printsess Diana musta kleiti naise seljas vaata SIIT.