„Esimene mälestus dragi-vaimustusest on mul 2014. aasta Eurovisiooni aegadest, kui nägin Conchita Wursti, kelle edus olin kohe veendunud,“ rääkis Mia.

„Sama aasta sügisel komistasin internetiavarustes uuesti dragkultuuri otsa, kui avastasin Willami, kes on siiani minu suurim drag-lemmik. Mõnda aega jälgisin drag queenidest ainult teda, aga siis avastasin tema kaudu telesaate ”Rupaul’s Drag Race”, kust on läbi käinud suur osa drag queeninduse tippusid.

Vaatasin magamata ära terveid hooaegasid. Talendihulk, mida seal näeb on tohutu: drag queenid peavad oskama teha kõike alates sketši kirjutamisest pükskostüümi õmblemiseni.

Ja järsku olingi leidnud uue imelise maailma – sellise, millega kuskil määramatul tasandil tohutult suhestusin. Drag queenid on sündinud esinejad – eks oli see just see.

Kõige selle juures ei oleks ma üldsegi osanud ette kujutada, et mõne drag queeniga kunagi kohtudagi võiksin, kuna see pole Eestis kuidagi teema. Seda uskumatum on minu jaoks see, et mõned minu lemmikud drag queenid kutsuvad mind tänasel päeval enda sõbraks.

-????????????- I'm only wearing 301's from now on

A post shared by M I A (@miaestonia) on

Paar kuud hiljem käisin oma elu esimesel drag showl Inglismaal – selle sain kingitusena oma sünnipäevaks. See oli tõeline kannapööre minu elus. Drag-kogukonnast on mul tekkinud teine perekond. Läbi drag-kultuuri tundmaõppimise olen ennast paremini kui kunagi varem tundma õppinud – tegemist on minu tõelise kirega.“

Loe lähemalt stiil.ee intervjuust!

Jaga
Kommentaarid