Suurim kahjustaja on kare vesi. Kes meist ei oleks näinud valgeid rante oma vannitoa kraanidel ja dušiotsikul või nõudepesumasinast välja võetud nõudel... Nende põhjuseks on kraanivee liiga kõrge mineraalidesisaldus, täpsemalt kaltsiumi- ja magneesiumisisaldus. Need mineraalid satuvad põhjavette kivisest pinnasest. Seda, et kare vesi joogiklaasi pinna häguseks muudab, me näeme, mida ta aga juustega teeb, võime vaid ette kujutada.

Color Wow tootearendusvaldkonna asedirektor Joe Cincotta väidab, et kaltsium ja magneesium kinnituvad meie juuksekarvadele, põhjustades rabedust ja värvimuutust.

Mida siis ette võtta? Esmalt tuleks investeerida veepuhastusfiltrisse. Igal kolmandal peapesul võib kasutada šampooni, mis juuksekarvadele kinnitunud mineraalid eemaldab. Värvitud juuste puhul kasuta spetsiaalselt neile mõeldud šampooni.

Teine asi, millele tähelepanu pöörata, on pehme vesi. Kuigi pehme vee mineraalidesisaldus on madal, maitseb ta mõnikord soolaselt ega loputa pesu- ja hooldusvahendit juustest hästi välja, jättes need tõenäoliselt natuke rasvaseks ja peadligi hoidvaks. Sellisel juhul soovitatakse kasutada šampooni, mis ei sisalda sulfaate ja parabeene.

Allikas: Byrdie