Kartulid. Kartulid sisaldavad samuti tärklist. Seetõttu ei eelista kuninganna lisaks pastale ja leivale ka kartuleid. Tegelikult ei ole kartulite söömine kahjulik – see sisaldab kaaliumit, C- ja B-vitamiini ning kasulikke kiudaineid. Ebatervislik on süüa hoopis kartulikrõpse ja friikartuleid.

Toores liha. Vahel võib jääda petlik mulje, et toores liha on justkui tõelistele gurmaanidele. McGary sõnul meeldib kuningannale hoopis küps liha. Öeldakse, et küpsetamata liha on “verine”. Tegelikult annab lihale punase värvuse hoopis müoglobiin. See on hemoglobiinile sarnane lihastes sisalduv liitvalk. Müoglobiin aitab lihaskoel hapnikku varuda. Hemoglobiin teeb seda veres. Kui müoglobiinis sisalduv raud puutuv kokku õhuga, tekib punakas värvus. Liha küpsetades muutub müoglobiini keemiline struktuur ja see muutub pruuniks. Just seetõttu kasutavad paljud lihatööstused pakendamisel süsinikmonooksiidi, sest see hoiab ära vastastikuse toime hapnikuga. Punasest lihast loobumisel on mitmeid eeliseid – keha on vähem happeline, kaal ja kolesteroolitase langeb, kõhugaasid vähenevad, nahk näeb parem välja, risk vähki ja ka muudesse haigustesse haigestuda väheneb.

Valged munad. Kuninganna eelistab valgete munade asemel alati pruune mune. Samuti meeldib Elizabeth II süüa munaputru.

Küüslauk ja sibul. McGrady sõnul ei söö kuninganna sibulat ja küüslauku. Kas põhjus võib peituda selles, et nii sibul kui ka küüslauk tekitavad halva hingeõhu? Täpne põhjus ei ole teada. Küll aga on sibulal ja küüslaugul väga palju tervislikke omadusi. Näiteks aitavad need ära hoida ja leevendada erinevaid gripi- ja külmetushaiguseid.

Leivakoorikud. Elizabeth II soovib, et enne serveerimist lõigatakse leivalt koorikud ära. Võileiba meeldib kuningannale süüa nii, et selle mõlemad pooled on määritud tuunikala ja majoneesi seguga. Lisaks õhukesed kurgiviilud ja näputäis pipart. Muide, inglaslikke muffineid kuninganna tee kõrvale võtta ei armasta.

Hooajavälised puu- ja köögiviljad ning marjad. Kuninganna sööb neid toite, mis on hooajalised, seega, kui saata talle talvel korv maasikatega, siis jätab ta need järgi. Küll aga võib ta süüa maasikaid kogu suve vältel. Tema menüüst on eemaldatud kõik toidud, mis on geneetiliselt muundatud ja hooajaväliselt kasvuhoonetes kasvatatud.

Banaanid. Tegelikult sööb kuninganna banaane küll, ta lihtsalt teeb seda veidi teisiti kui teised inimesed – noa ja kahvliga. Esmalt lõikab Elizabeth II banaani mõlemad otsad ära ja seejärel avab noa abil banaani koore. Kui koor on eemaldatud, lõikab kuninganna banaani sektoriteks ja asub seda sööma.

Magus tee. Nii nagu inglastele kohane, joob ka kuninganna Elizabeth II Earl Grey teed. Ta ei lisa sinna aga mitte kunagi suhkrut, vaid hoopis tilgakese piima.

Allikas: RD