Sündmus võtab enda alla kaks messihalli ning pakub uudistamist nii valdkonnainimestele kui lõpptarbijatele. Messikeskuse A-halli võtavad enda alla professionaalsete kosmeetika- ja küünehooldustoodete maaletoojad ja edasimüüjad, spaateenuste pakkujad ning ilusalongid. Pettai sõnul on esindatud nii suurte välismaiste brändide toodang kui ka kodumaiste tegijate tooted. Uuendusena on messi ILU osaks ilu- ja disainiturg, mis asub messikeskuse C-hallis. Seal saab näha kodumaiste rõivadisainerite ja ehtekunstnike loomingut ning aksessuaare ja tervisetooteid, sealhulgas ka tervislikku toitu kaasa osta.

Tervisliku toidu teemal saavad messikülastajad lisaks praktilistele teadmistele ka ise söögivalmistamisel kaasa lüüa. “Messil avaneb huvilistel võimalus tervislikke toite valmistada koos hinnatud toitumisnõustaja ja personaaltreeneri Erik Orguga, kelle juhendamisel valmib kolm erinevat sööki,” ütles Pettai ning märkis, et Orguga saab messil kohtuda laupäeval. Messi ajaks püstitatud köögis toimuvad aga töötoad kõigil kolmel päeval, muuseas saab kätt harjutada kokteilide valmistamises.

Messikeskuse seminariruumis saab laupäeval õppida, kuidas looduslike eeterlike õlidega teha lihtsat käemassaaži. Pühapäeval räägitakse aga ajurveeda toiduvalmistamisest. Täpse programmiga saab korraldaja sõnul tutvuda messi kodulehel www.ilumessid.ee.

Mess ILU toimub 2.-4. märtsil Tartu Näituste messikeskuses.