Kuninganna poolt antud austusavaldus näitab üles tema hindamist teenete eest, mida Catherine pere jaoks teinud on. Märgile on tavaliselt kinnitatud monarhi pisike portree, mis on teemantidega ümbritsetud ja paelale kinnitatud. Teenetemärki kantakse vaid formaalsetel sündmustel nagu oli seda eilne osariigi õhtusöök.

Cambridge'i hertsoginna Catherine

Veel kaks kuninganna pojanaist on saanud teenetemärgi au osaliseks, mis kannab nime Royal Victorian Order. Wessexi hertsoginna pälvis selle au 2010. aastal ja Camilla, Cornwalli hertsoginna sai selle 2012. aastal. Märgi saavad tavaliselt kuningliku pere naised ning sellele lisatakse nii palju tunnustusi, kui pere peaks soovima. Cambridge'i hertsoginnal seda veel ei ole, aga ilmselt on ka see au tulekul.

Oma aumärki on Catherine ka varem kandnud – tal oli see rinnas ka 2017. aasta detsembris Buckinghami palees toimunud vastuvõtul, aga sellest ei ole avalikke pilte.

Catherine aumärk on ka mingis mõttes ajalooline. Ta on kõigest teine kuninganna lapselapse abikaasa, kes on saanud aumärgi elusolevalt valitsejalt, vahendab kuningliku pere ekspert ja ajoolane Marlene Koenig. Enne teda oli selleks Tecki printsess Mary, kes abiellus kuninganna Victoria lapselapse, Yorki hertsogi prints George'iga 1893. aastal. Valitseja andis talle kuningliku teenetemärgi üsna pea pärast tema abiellumist.

Allikas: Harper's Bazaar