Konkursitööd olid väga mitmekesised ja tase oli kõrge, nentis Eesti Kulla- ja Kellaliidu juhatuse esimees Kaupo Nõlvak. ”Esindatud olid pea kõik tehnikad – oli vana head filigraani, uuemat 3D-printi, sepistust. Samuti oli lai valik vääriskive, kuid leidus ka selliseid töid, kus oli eelkõige rõhutud disainile. Ei ole sellist tunnet, et luuakse ühes nišis ja see tegi heameelt,” kommenteeris Nõlvak.

Konkursile laekunud 27 töö hulgast valiti võitjaks Allan Maripuu ”Härmalille” sõrmus. Kippari sõnul pidi konkursile esitatav töö olema kantav, kõrge kvaliteediga, väljendama juveliiritööoskust ja põnevat innovatsioonilisust. Võidutööl olid kõik need omadused olemas, lisaks oli see Kippari kinnitusel filigraanse töötluse ja kivikinnitusega.

Žüriiliikmeteks olid ehtekunstnik Kadri Mälk, ehtegurmaan Ivi Eenmaa, Soome Kullasseppade Liidu esinaine ja disainer Marjut Viitanen, gemmoloog ja Eesti Proovikoja ekspert Jelena Muhhamedjanova ning kaupmees ja Eesti Kulla- ja Kellaliidu juhatuse esimees Kaupo Nõlvak.

Konkursi peaauhinnaks oli üks unts puhast kulda ja ürituse peapartneri LHV Panga poolt eluaegne AU-kliendi teenuste pakett. Näitus parimatest töödest jääb Tallinnas LHV teenindussaali (aadressil Tartu mnt 2) avatuks detsembrikuu lõpuni.