Disainib vajadusest lähtuvalt

Kuus aastat tagasi emaks saanud Jana ütleb, et lastemood tuli tema ellu praktilisest vajadusest. „Ma ei leidnud oma pojale stiilseid rõivaid – otsisin meie kaubandusest näiteks villast mantlit, aga ei leidnudki seda. Minu meelest on väga armas käia lapsega linnas või nukuteatris, kui ta on toredalt n-ö linnariietes,” räägib Jana. „Alguses mõtlesin, et miks luua riideid juurde, neid on ju niigi palju. Ehk – oleksin stilistina hea meelega ise juba olemasolevatest rõivastest midagi kokku stiliseerinud, aga vastavaid riideid lihtsalt ei olnud.”


Foto: Kadi Asmer

Universaalne ja mugav

Jana kirjeldab oma disainikeelt kui mugavat ja cool’i. Tegu on universaalsete esemetega, mida annab kanda nii iga päev kui ka pidulikumatel hetkedel. „Stilistina meeldib mulle väga eklektika. Disainides kombineerin nostalgilist stilistikat (muhvid, pearätikud) moodsa disainikeelega (näiteks oversize-lõige). Selline stiil meeldib mulle ka täiskasvanute rõivaste puhul – pakungi võimalust väikestele poistele ja tüdrukutele olla oma vanemate koopiad,” iseloomustab naine. Tema lastemoe loomingu hulka kuuluvad peamiselt mantlid ja peakatted, aga ka püksid ja seelikud. Peagi plaanib naine nimetatud toodetele lisada kampsunid.

Tähelepanu detailidel

Jana rõhutab, et tegeleb vaid eksklusiivsete, väikesarjale vastavate kogustega ning see kindlustab talle võimaluse luua üksnes kvaliteetseid esemeid ja pöörata tähelepanu igale detailile. Eraldi rõhutab ta hoolikalt valitud kangaid – mantlite puhul eelistab Jana kvaliteetset täisvillast. Ülerõivaste värvides on kasutatud palju halli, tumesinist ja musta. „Erksamaid värve toon sisse pükste ja seelikutega,” lisab Jana.
Tähtsaks teemaks on veel mustrid, eriti armastab Jana triibulise ja ruudulise kombinatsioone. „Eesmärk on see, et neid esemeid oleks põnev stiliseerida ja et need töötaks ka näiteks teksade või mõne muu igapäevase rõivaesemega.”
Jana Hallase lasterõivaste looming on saadaval Foorumi keskuse Children’s Roomis. Erinevaid suurusnumbreid teostab naine tellimustööna.

Vaata Jana Hallase blogi SIIT.


Foto: Kadi Asmer