Küsi arstilt nõu. Kui toitud tervislikult ja teed ka regulaarselt trenni, peaks sinu kaalunumber stabiilsena püsima. Kui märkad, et su kõht on ootamatult pingul või just liiga ümmargune ilma, ilma, et oleksid oma elustiili muutnud, pane oma perearsti juurde aeg kinni. Tegemist võib olla hormonaalse tasaakaalutusega (nagu kilpnäärme probleemid) või mõne muu tervisemurega. Äkki just selles võib süüdistada tekkinud kaaluprobleeme.

Proovi mõnda protseduuri. Oled tulemusteta dieeditamisest ja trenni tegemisest tüdinenud? Paljudes ilukliinikutes pakutakse erinevaid innovaatilisi variante, kuidas sangadest ja üleliigsest rasvast kerge vaevaga vabaneda.

Vali salendava lõikega riided. Kui tunned end ebakindlana, tundub lohvakatesse riietesse riietumine lohutav, aga tegelikult võib see probleemi hoopis hullemaks muuta. Valides liiga väikese numbriga riided, on iga su voldike nähtaval, aga valides liiga suure suurusnumbri, muudab see sind hoopis kogukamaks. Võta aega ja leia just sinu figuurile sobiv suurusnumber ning proovi vältida riideid, mis on sinu jaoks liiga väikesed või liiga suured.

Leia hea rätsep. Massiliselt toodetud riided ei pruugi igat figuuri täiustada, mistõttu oleks hea, kui sul oleks võimalik abi küsida ka healt õmblejalt. Sa ei pea laskma tal õmmelda kõiki riideid, aga investeeri mõnda võtmeesemesse ja küsi nõu, millised lõiked sulle üleüldiselt sobivad. See ei aita sul küll sangadest vabaneda, aga sul on võimalik nad riiete alla ära peita.

Kanna vormivat pesu. Fakt, et Spanxi vormiva pesu looja Sara Blakely on esimene naissoost miljardär, tähendab, et naised üle maailma peidavad oma “sangasid”. Nüüd pakuvad ka paljud teised brändid sarnaseid tooteid ja isegi mehed on selle trendiga nakatunud. Kui soovid erilise ürituse ajal ekstra hea välja näha, on võimalik valida erineva lõikega vormiva pesu vahel.

Pane meeldetuletus ja jaluta ringi. Kui liigud päeva jooksul kasvõi mõned sajad sammud rohkem, võib aidata sul saavutada parem figuur. Pane telefoni meeldetuletus, mis sind iga tunni järel end liigutama sunniks. Too näiteks vahepeal endale klaasikene vett või sooja teed.

Joo rohkem vett. Vahel on kõige lihtsamaks dieediks mõne tervisliku toidu või joogi lisamine oma menüüsse, sest millegi keelamine endale muudab selle veelgi ihaldusväärsemaks. 2016. aastal läbi viidud uuring näitas, et mehed ja naised, kes jõid senisest rohkem vett, tarbisid vähem suhkrut ja rasvu. Eelista näiteks sidruniviiluga maitsestatud vett.

Eelista neid toitaineid. Dieetide mõju on tihti lühiajaline, mistõttu unusta need kohe. Lisa hoopis oma menüüsse rasvapõletust soodustavad toitained nagu kaltsium ja kiudained. Nii kaotad kaalu ilma trennita. See tähendab aga ka saledamat vöökohta!

Allikas: RD