Ka sel sügisel avatakse festivali raames Disainitänav ja Moepõik, kus liiklemiseks pole tarvis juhiluba. Kulge rahulikult keset head disaini, sest oma aadress on nii parimal moe-, aksessuaari-, toote- kui ka sisustusdisainil. Lisaks silmailule on Disainitänav hea võimalus soetada parimat disaini ka enesele.
Loomulikult ei puudu siit ka maitseelamused!

Saa osa inspireerivatest näitustest Noblessneri Valukojas

Disainiöö toob seekord vaatajateni üle 25 näituse, mis haaravad teemasid mööblidisainist veganmoeni ning mesilastest Disainerite näoraamatuni. Oled oodatud kaema!

Kuula kogemusi PechaKuchaNight'il 30.09 kella 17-19 Noblessneri Valukojas

PechaKuchaNight on Tokyo arhitektidelt pärit spetsiifiline esitlusformaat (20 slaidi pikkusega 20 sekundit), mille raames saavad loomeinimesed tuua avalikkuse ette uusi ideid ja õpetlikke kogemusi. Väikesemõõdulisest formaadist, mis aitab ettekandeid raamistada, et sisu laiali ei valguks, on välja kasvanud üle maailma tuntud üritus, kus on garanteeritud nii uued teadmised, huvitavad arvamused kui ka rohke huumor. Esinejate seas on disainereid, arhitekte kui ka erinevate eluvaldkondade esindajaid.

30. septembril astuvad publiku ette disaini aktivistid ja kuraatorid Prantsusmaalt, Saksamaalt, Eestist. Huvitavate tootelugude kõrval tutvume ka linnamesilaste eluoluga. Esinevad Josyane Franc, Gen Mandre, Margus Siilik, Erki Naumanis, Indrek Leht & Kurviz, Asko Künnap, Reigo Kuivjõgi, Beata Fabisiak, Zsófia Sztranyák, Denis Sorokin & Serj Saliatahn, Liis Vares jt.

Külasta järelpidu Disainiöö äftekas 30.09 kell 21 klubis Kärbes, Telliskivi 60a (Hoone C1)

Disainiöö laupäeva õhtune kogunemispaik on Kärbes Kitchen & Bar Telliskivis. Mõnus muusika, meeldiv atmosfäär ja hea seltskond! Kärbes Kitchen&Bar on Vaba Lava teatrimajas asuv omanäoline söögi- ja kultuurinautimise koht, kus kohtuvad omavahel kunst, elav muusika ja maitsev Põhjala köök. DJ Erkin Antov.

Tutvu disainerite ja nende loominguga 1.10 kella 15-17 Noblessneri Valukojas

Eesti Disainerite Liit viib Disainiööl läbi loengusarja "Mina olen disainer", kus disainerid ja loomeinimesed tutvustavad oma loomingut läbi viie õppetunni. Oma kogemusi jagavad disainerid, kes siiani on olnud pigem tähelepanukeskmest väljas ja kellega laiem publik pole veel kohtunud. Õhtu on täis üllatusi, uusi nägusid ja uusi jutte. Oma lugusid jagavad: Piibe Tomp, Martin Lazarev, Mihkel Masso, Mariana Laan, Kalle Aasamäe ja Gerli Pesor jt.

Nädalavahetusel väljuvad Solo Sokos Hotel Estoria (Viru Väljak 4) eest Noblessneri Valukotta tasuta Disainiöö bussid.

Ajagraafik:
Laupäeval, 30.09 kl 11:30 Hotell Estoria > Kalamaja > Noblessner
Pühapäeval 01.10 kl 11:30 Hotel Estoria > Kalamaja > Noblessner
Giidiks on Kärt Summatavet, kes räägib lugusid Kalamasjast ja Disaininööst.

Tutvu kogu Disainiöö programmiga SIIN.