Vali hoolikalt igapäevaseid jumestustooteid. Puuder ja teised tugevad meigitooted toovad suud ja silmi ümbritsevaid kortse rohkem esile. Vaheta puuder toonitud niisutava kreemi vastu ja eelista üldiselt kreeme, mis tagavad ühtlase meigikihi ilma nahka kuivatamata – nii tekib vähem kortse.

Kasuta päikesekaitsetooteid. Päikesekaitsekreemi kasutamine kaitseb nahka kahjulike päikesekiirte eest, mida seostatakse nahavähi ja pigmendilaikudega. Soovitatav päikesekaitsekreemi tugevus on SPF50. See kaitseb nahka nii UVA- kui ka UVB-kiirte eest. UVA-kiired on tuntud kortsude ja nahavähi tekitajad, UVB-kiired põhjustavad aga päikesepõlestust, naha sarvkihi paksenemist ja samuti nahavähki. Lisaks päikesekaitsekreemile peaks suvisel ajal kandma ka peakatet.

Hoolitse juuste ja peanaha eest. Muutused hormonaalsüsteemis – eriti menopausi ajal – võivad muuta juuksed hapraks ja hõredaks. Vältimaks probleeme juustega, kasuta šampooni ja palsamit, mis toidavad ja niisutavad juukseid. Šampoon ja palsam vali vastavalt oma juuksetüübile.

Kanna endale sobivat soengut. Õige juukselõikus ja -värv võivad sinu välimuselt tublisti aastaid maha võtta – pea nõu oma juuksuriga.

Hoolitse oma hammaste eest. Aja jooksul muutuvad hambad kollakaks või hallikaks peamiselt kohvi, tee ja punase veini tarbimise tõttu. Noorusliku naeratuse säilitamiseks tuleks regulaarselt suuhügieeni ja hammaste eest hoolt kanda ja käia regulaarselt hambaarsti juures. Kui hambad vajavad valgendamist, siis selleks on erinevaid tooteid ja teenuseid – säravvalge naeratus on seda väärt.

Ela stressivabalt. Stressita elada pole võimalik, kuid selle hulka saame õnneks ise reguleerida. Üks on kindel – pidev stress mõjub tervisele halvasti ja peegeldub ka inimese välimuses ning enesetundes – nahk ja juuksed muutuvad tuhmiks, enesetunne pole kiita ja tuju on pidevalt paha. Stress tõstab näiteks vererõhku ja pärsib nahka uuendavate rakkude teket. Soovituslik on käia paar korda nädalas trennis või tegeleda meelepäraste hobidega, mis rahustavad ja pakuvad vaheldust.

Hoidu pahedest. Liigne alkoholitarbmine põhjustab rosaatsead, kortse ja võimendab aknet. Suitsetamine ja samuti passiivne suitsetamine pärsivad kollageeni tootmist nahas, mistõttu tekib näonahale rohkem kortse. Rohke kohvijoomine muudab naha kuivaks. Proovi tasapidi oma pahedest vabaneda ja üsna pea võid muutust ka oma välimuses märgata.

Söö õigesti. Kuna oled see, mida sööd, siis toitumisharjumused mängivad meie väljanägemise osas suurt rolli. Puu- ja juurviljades sisalduvad antioksüdandid ja vitamiinid hoiavad meie nahka värske ja nooruslikuna. Naha seisukohalt on ülioluline tarbida piisavalt oomega-3 rasvhapped, millel on vananemisvastane toime ja mis aitab hoida naha jumeka ja tervena. Seetõttu peaks vähemalt kaks korda nädalas sööma lõhet, forelli või tuunikala.

Maga piisavalt. Väljendit “iluuni” ei kasutata asjata. Sel ajal, kui magad, vabastab sinu keha erinevaid kasvuhormoone, mis aitavad toota kollageeni ja elastiini. Need on vajalikud ained, et naha välimus püsiks nooruslik, tervislik ja värske. Magamatusega seostatakse ka ülekaalu, niisiis on tervislik iga päev magada vähemalt seitse tundi. Samuti aitab piisav uni ära hoida erinevaid südamehaiguseid.

Allikas: The Zoe Report