Näohooldustoodetes kasutatakse erinevat tüüpi C-vitamiine, aga see, mida tegeikult vajad on L-askorbiinhape. Seda on aga lihtsam valmistada laboris, kui viljast välja pigistada. Sa ei või iial olla kindel, kas see ka päriselt mõjub, kui see on naturaalne...

MÜÜT: Sa võid enda nahale sobiva näokreemi ise kokku segada.

Kas oled kohanud “käsitöökosmeetika” näokreeme, mis on sisuliselt vaid omavahel segatud avokaado ja oliiviõli? Tehniliselt on see võimalik, aga näiteks vananemisvastane näohoolitsus on rohkem kui ainult mõne koostisosa segamine omavahel. Väga paljud aktiivsed koostisosad pärinevad taimeosakestest, mida sa ei sööks nagu seemned, juured või varred, lisaks vajavad need spetsiaalset töötlust.

MÜÜT: Supertoidud on su nahale sama kasulikud kui kehale.

See pole tõsi. Toitained ei imendu nahka sel viisil nagu kõhu kaudu ehk piltlikult öeldes nahk ei suuda toitu seedida. Sa ei määri ju ka pitsat vastu kätt ega looda, et kõht saaks imeväel täis?

MÜÜT: Puuviljade tüvirakud stimuleerivad sinu naharakkude tööd, et vabaneda kortsukestest.

Võrrelda õunu nahaga on sama nagu võrrelda õunu ja apelsine. Nendel kahel pole midagi ühist ja nende tüvirakud käituvad totaalselt erineval viisil. Kui see oleks nii lihtne, teeksime ju seda kõik ja keegi ei vananekski kunagi.