2. Kuidas aitab musta kandmine kaasa eesmärgile?
Mary: Iga pisike tegu loeb, ja tõesti, musta kandmine on andnud panuse selle naistega solidaarsuse sõnumi globaalsele levikule, informeerinud meediat probleemidest ja andnud teistele naistele jõudu. Paljudel juhtudel on riietus tegelikult väljendusviis või peegeldus tegudest. Seda ignoreerides laseme me mõtte mööda. Asi ei ole üleolekus vaid pilgu kõrvale pööramises - ja kas see pole siis antud juhul olnudki probleemi tuum?

Riigikogu liige Eerik-Niiles Kross ja proua Mary Kross

3. Mis on kõige suurem valukoht, mõeldes tänapäeva naiste õigustele?
Mary: Kõige olulisem valukoht on täna võimu ebavõrdne tasakaal. Meie ülesanne on töötada selle nimel, et naistel ja kõigil inimestel oleks turvalisem ja võrdsem olla oma töökohtadel ja oma elus üldiselt. Peame kaitsma noori tüdrukuid ning laskma neil oma potentsiaali ilma diskrimineerimiseta ellu viia, see on oluline.

4. Sa oled algatanud kampaania Võrdsed. Kes on selle taga ja mis on selle eesmärk?
Mary: Ükski kampaania ei ole minu oma ega minust. See on selleks, et muuta süsteemi, et paremini aidata neid, kes on ebavõrdse kohtlemise ohvrid. Eestis on suurim palgalõhe Euroopas. Kas Eesti tahab tõesti jätkuvalt olla selles kategoorias esikohal? Millise sõnumi annab see noortele tüdrukutele, kes mõtlevad oma tulevikule? Mina annan oma parima ja teised peaksid samuti.
Minu eesmärk on, et allkirjastatakse petitsioon, mis ärataks valitsuse üles liikuma nende probleemide lahendamise poole. Aitame noori tüdrukuid end tunda mõjukana, loome mentor-programme ja toetame naisettevõtjaid.

5. Mis on Sinu nõuanne naistele, eriti noortele, kes tunnevad, et nad ei ole meeste poolt võrdselt koheldud?
Mary: Igaühel peab olema võimalus oma täit potentsiaali ellu viia. Ükski neiu ei tohiks end kunagi tagasi hoida. Ja keegi ei tohiks neid tagasi hoida. See on minu sõnum.

6. Kes on need naised, keda vaatad Sina austusega ja miks?
Mary: Ma vaatan kõiki naisi austusega. Kõik naised on mingil kujul kannatanud ebavõrduse all. Ka minul on muidugi omad kangelannad… Jeanne d’ Arc, Elizabeth I, Ellen Niit.

7. Kes on Sinu lemmikud disainerid? Miks just nemad?
Mary: Minu lemmikud on Iris van Herpen, Prada, Balenciaga (kui ta veel elus oli), Martin Margiela, McQueen (kui ta veel elus oli), Givenchy, Chanel, Tom Ford, Yamamoto, Gucci… Nimekiri on pikk. Siiski kannan ma ka kõiki vintaaž-disainerrõivaid - ma üritan võimalikult palju taaskasutada ja taasleiutada minevikust pärit rõivaid. See on minu viis olla keskkonnasõbralik.

8. Kes on Su lemmikud Eesti disainerid?
Mary: Loomulikult GUILD. Roberta Einer on moelooja, keda ma imetlen ja kellest pean lugu. Kui ma võtsin temaga ühendust, et ta aitaks toetada meie Võrdsed kampaaniat, ühines ta ilma igasuguse kõhkluseta. Ma tean, et ma tahan tema loodud riideid kanda. Ta saatis mulle oma Pariisi show’le kutse ning ta oli juba “PAY GAP” ehk “PALGALÕHE” oma töösse sisse kirjutanud. Ma vajan moodi, mis on edasiviiv, arenev ja tekitab minus hea tunde. Roberta on kindlasti keegi, keda ma toetan ja promon. Lisaks, pärast presidendi vastuvõttu on iga disainer, kes on näidanud üles solidaarsust naistega maailmas musta värvi abil, lisatud minu lemmikute nimekirja.