1. Tehke juuksed korralikult märjaks. Juuksed peaksid olema enne šampooni kasutamist täiesti märjad. White’i sõnul avab soe vesi juuste välimise kihi (kutiikulid), mis aitab eemaldada igasugust mustust ja tootejäänuseid. Ja veel üks pluss. “Kui juukseid on sooja veega loputatud, laseb see õlidel peanahale ligi pääseda ning avab välise kihi, et õli saaks hästi imenduda,” selgitab Saviano.

2. Pikad juuksed? Alustage hoopis palsamist. White selgitab, et õlgadest pikemate juuste hapraid otsi saab kaitsta kuivamise eest ja vältida edasisi kahjustusi, kui panete nendele väikse koguse palsamit ja niisutate neid veidi enne šampooni kasutamist. See ei hoia mitte ainult juukseotsi tervetena, vaid täidab ka igasugused kutiikulite augud niiskusega, mis teeb juuksed siledamaks ja läikivamaks.

3. Peske põhjalikult, kuid ainult peanahka. “Juukseid on vaja vaid peanaha juurest pesta, eriti kuklapiirkonnast,” ütleb Saviano ning White nõustub temaga. Ta selgitab, et parim viis pesta on võtta suund juurtest liikudes otsteni. Juuksed peanaha juures on kõige uuemad ja seetõttu ka kõige rasusemad, samas kui juukseotsad on kõige vanemad ja kõige kuivemad ning hapramad. Ärge kasutage šampooni ülearu – mõlema eksperdi sõnul piisab väikesest kogusest. Kui juuksed on väga pikad või paksud, kahekordistage seda kogust.

4. Olge õrn! Juuste hõõrumine võib nende välimist kihti lõplikult kahjustada, mis muudab juuksed hapraks ja kahuseks. Juukseid tuleks pesta nagu oma pitsist aluspesu – väga õrnalt. White soovitab alustada pesemist juurtest, mis paneb peanaha vereringe tööle ning seejärel tuleks juuksekasvu stimuleerimiseks neid vertikaalsete tõmmetega keskmise survega masseerida. Ärge kasutage ringjaid liigutusi, mis ajab juuksed hoopis pusasse. Järgmiseks suunake vaht juusteotstele sirgete silitavate liigutustega. Ärge kratsige õrnu juukseotsi või kasutage edasi-tagasi meetodit nagu hõõruks riideid vastu pesulauda.

5. Vältige korduvpesemist. Vaatamata sellele, mis šampoonipudelil kirjas, ei ole vaja juukseid mitu korda pesta – äge muutke oma juukseid haavatavaks. Kui juuksed pole just väga pikka aega olnud pesemata, pole vaja pesemisprotseduuri korrata.

6. Kasutage palsamit juuste keskkohast kuni otsteni. “Kui olete šampooni välja loputanud, pigistage juustest enne palsami kasutamist üleliigne vesi välja,” ütleb Saviano. Seejärel pange avara klambriga juuksed üles ja peske ülejäänud keha, jättes palsami väljaloputamise viimaseks. Mida kauem palsamit juustes hoiate, seda paremini see imendub. Ärge pange palsamit juustejuurtele, teie peanaha rasu on seal rohkem kontsentreeritud.

7. Lõpetage juustepesu külma loputusega. White’i sõnul sulgeb külm vesi kutiikulid tugevalt, mistõttu juuksed peegeldavad rohkem valgust ja säravad rohkem.

Veel nippe...

Kasutage oma juuksetüübile sobivat šampooni ja palsamit. Kui juuksed on kuivad, valige niisutavad tooted. Kui värvite juukseid, leidke poest värvikaitsega tooted. Kohevust andvad šampoonid jätavad juuksed tavaliselt kuivemaks, seega sobivad need normaalsele või rasusele juuksetüübile.

Juuste pesemissagedus sõltub juuksetüübist – kui teil on rasused juuksed, peate neid pesema võib-olla igapäevaselt. Normaalsed või kuivad juuksed vajavad pesu tavaliselt kolm korda nädalas.

Allikas: SC