Jõulupidu kontoris – mõtle komplekt juba hommikul läbi

“Kui peale tööpäeva ei ole aega, et kodust läbi minna, siis annab üht teist-juba hommikul ära teha ja vajalikud esemed kodust tööle kaasa võtta,” ütleb Karolin ja soovitab valida selga näiteks väike must kleit, mida erinevate detailidega õhtu saabudes hõlpsalt pidulikuks saab muuta.

Kes soovib midagi põnevamat, katsetagu näiteks aga hoopis eriliste kangastega. “Praegu on mood keskendunud seelikutele ja pükstele, mis on üsna uus asi. Oleme näinud kleidihooaegu ja erilisi toppe, aga nüüd on just see oluline, mis allpool toimub – näiteks üheks suureks trendiks on pliseerseelik. Soovitavalt võiks see olla efektsest kangast – kuldne, hõbedane või põneva mustriga.” Kui soovid päeval kanda näiteks musti pükse ja triiksärki, siis vahetades õhtul püksid seeliku vastu, saadki kohe uue komplekti.


Tallinn Dolls by Karolin Kuusik. Foto: Kalle Veesaar Modell: Laura/Starsystem

Jõulud koos pere ja külalistega – kehastu koduhaldjaks

Jõulupühad toovad kindlasti kaasa koduseid koosviibimisi pere ja lähedastega. Kuidas koduses miljoos jõulude ajal riietuda võiks? “Oleneb perekonnast ja traditsioonidest, aga kui näiteks külalised tulevad, siis nemad on kindlasti ennast natuke sättinud ja oleks tore, kui ka sina poleks dresside ja t-särgiga,” muigab Karolin.

“Mulle endale meeldivad maani hommikumantli-stiilis hõlmikkleidid, mille all võivad olla nii paljad jalad kui sussid – keegi ei isegi ei näe seda. Hõljudki ringi, justkui oma salongis. Meenutab veidi nii 1970ndaid, orientaalset stiili kui ka sobib koduse miljööga. Samas on see ka pidulik valik,” ütleb ta ja lisab, et on ka ise külalisi võõrustades sellise kleidiga end hästi tundnud.


Tallinn Dolls by Karolin Kuusik. Foto: Kalle Veesaar Modell: Laura/Starsystem

Lõbusad jõulud koos sõbrannadega

Sõbrannadele meeldib kommenteerida ja rääkida, mis kellelgi seljas on – selle peo riietuse märksõnadeks nimetab Karolin “mängulisust” ja “efektsust”. “See, mida keegi kannab, tekitab kohest jututeemat – kust sa selle said, palju maksis, teeme koos pilte. Selliseks peoks riideid valides võib fantaasia lendu lasta ja seejärel kõige edevamad asjad selga panna. Pole ka kartust, et kas tehakse mingi viga, kas ollakse liiga värviline ja särav. Pigem võikski suhtuda “Seksi ja linna”-stiilis, mida rohkem ja erilisem, seda ägedam,” julgustab ta.

Kuna moes on endiselt oluliselt ka värviblokkide teema, siis vajab välimus üha enam stilistikat. “Võidki proovida selga panna ühevärvilise erksa fuksia-toonis pluusi ja erkpunase seeliku. Värvid, mis esmapilgul kokku ei sobi, võivad koos teineteise kirkust suurepäraselt rõhutada. Sama kehtib ka aksessuaaride kohta – sea sama komplekti juurde sinine kott ja rohelised kingad ning võid olla kindel, et kõik üllatuvad. Ootamatud värvivallatused on efektsed.”


Tallinn Dolls by Karolin Kuusik. Foto: Kalle Veesaar Modell: Laura/Starsystem

Glämm galapidu – kõik mängu

Ees ootab uusaastapidu, mida tähistatakse eriti pidulikult? Kui kadestad selliste ürituste puhul salamisi alati mehi, kel valikuid sisuliselt kaks (frakk või must ülikond), siis tegelikult on sul hoopis suur eelis – saad ju sel puhul selga panna midagi väga erilist.

“Olen kuulnud veidi virinat, et Eestis pole kusagile oma kõige paremaid kleite selga panna või et miks üldse lasta moekunstnikul endale midagi erilist teha, kui seda pole mitte kusagil kanda. Sellised üritused on just selleks loodud,” ütleb Karolin. “Kui rahakott võimaldab, soovitan minna moekunstniku juurde ja lasta endale teha üks modernne ning samal ajal ka ajatu kleit.”

Kui seda võimalust ei ole, soovitab moekunstnik kokku seada komplekti seelikust ja pluusist. “Kui su garderoobis on olemas pikk must seelik, siis saab sealt edasi minna – kas väike must topp juurde või investeerida hoopis korseti-laadsesse ülaosasse. Isegi pesupoodidest võib põnevaid esemeid leida – korsetid on üle pika aja jälle moes. Musta pikka seelikut on saadaval nii massimoe kui ka näiteks kodumaise Baltika brändide valikus väga heade hindadega. Kui selline asi on olemas, saab ka need galad üsna odavalt üle elada,” soovitab Karolin.

Mida arvab moekunstnik aga sellest, kui kanda oma ühte ja ainsat pidulikku kleiti aastast aastasse? “Minus tekitab see inimese vastu austust. Eriti selliste inimeste, kes peavad palju pidulikel üritustel käima – see on kohutav peavalu, et kust saada iga kord uus kleit. Aga miks see peakski iga kord uus olema? See ei ole moe-show vaid elu.”


Tallinn Dolls by Karolin Kuusik. Foto: Kalle Veesaar Modell: Laura/Starsystem


Allikas: Laupäevaleht LP