Probleemid hammastega. Koolajoogid sisaldavad palju suhkrut ja on happelised, mis on suurepärasteks „abimeesteks” hambaemaili kahjustamisel ja hambaaukude tekkel. Kui su organismil on lisaks probleeme ka kaltsiumitasemega, siis võib hammaste olukord päris kiiresti halvemaks muutuda.

Oled pidevalt ärevuses. Koolajookides sisalduv kofeiin põhjustab nii ärevust kui ka unetust. Olgu öeldud, et üks purk koolat sisaldab sama palju kofeiini nagu üks tass kanget kohvi. Lisaks on tõestatud, et kofeiin tekitab sõltuvust, mis tähendab, et kui oled harjunud jooma palju koolajooke ja otsustad nüüd koguseid vähendada, siis tunned tõenäoliselt peavalu ja uimasust, ärritud kergesti või veelgi enam, koged depressiooni. Pea vastu, see läheb peagi üle.

Sul on kaaluprobleemid. Asi ei olegi niivõrd väljanägemises, vaid selles, kuidas sa ennast tunned. Suhkrurikkad joogid tekitavad märkamatult ülekaalu, mis mõjub halvasti sinu luudele ja liigestele, mis võivad olla juba niigi nõrgad. Ülekilod koormavad tervet sinu organismi.

Nahk muutub tuhmiks. Igapäevane koolajoomine mõjub nahale nagu suitsetamine – see kuivatab nahka ja toob kortsud esile. Suure suhkrusisalduse tõttu tekivad kehas põletikud ja kiirenevad vananemisprotsessid, mis muudavad ka naha välimuse elutuks.

Südame- ja veresoonkonna probleemid. Karastusjooke armastavatel naistel on suur risk haigestuda teise tüübi diabeeti, samuti on kõrge kolesteroolitase üheks südamerabanduse riskiks. Ja kas teadsid, et vaid üks purk koolat päevas on piisav kogus, et sul tekiks suurem risk haigestuda kõrgvererõhktõppe?

Vähirisk suureneb. Me ei väida, et haigestud koolat juues vähki, kuid arstide sõnul on koolajookides leiduvad benseenimolekulid inimesele kahjulikud. Samuti ei ole täiesti ohutu plastpudel, millesse karastusjook on pakendatud. Arstide väitel on ohutu juua nädalas maksimaalselt üks purk koolat.

Neerupuudulikkuse risk suureneb samuti. Kehale on kahjulikud ka erinevad suhkruvabad karastusjoogid. Need sisaldavad suures koguses suhkruasendajaid, mis mõjuvad neerudele väga kahjulikult. Eriti halb on see, kui jood suhkruasendajaid sisaldavaid karastusjooke iga päev.