Keedetud munad. Koorega või ilma – kui soojendad keedetud muna mikrolaineahjus, hakkab muna sees olev niiskus aurama ja muna võib tekkiva suure rõhu tõttu lausa “plahvatada”. Mis veel hirmsam, muna ei “plahvata” mitte ahjus olles, vaid välja võttes, mistõttu võib kuum muna sind kõrvetada. Selleks, et muna mitte väikeseks pommiks muuta, lõika see eelnevalt sektoriteks või väldi üleüldse mikrolaineahju.

Rinnapiim. Paljud noored emad külmutavad ja säilitavad oma rinnapiima, et saaks seda hiljem kasutada, aga kindlasti ei tohiks piima soojendada mikrolaineahjus. Samamoodi nagu mikrolaineahi soojendab üles toite ebaühtlaselt, teeb ta seda ka piimaga. Seetõttu võib osa piimast olla niivõrd kuum, et põletab su beebi suud ja kurku. Parim viis on siiski piima potis soojendada.

Töödeldud liha. Töödeldud liha sisaldab tihti kemikaale ja säilitusaineid. Mikrolaineahi muudab aga need ained tervisele veel kahjulikumaks põhjustades keemilisi muutusi.

Riis. Jah, riisi soojendamine mikrolaineahjus võib viia toidumürgituseni. Riis sisaldab väga tugevat bakterit nimega Bacillus cereus ja kuigi kuum õhk suudab selle bakteri hävitada, võib see toota spoore, mis on toksilised ja kuumakindlad. Mitmed uuringud on ka näidanud, et kui riis jätta toatemperatuurile jahtuma, hakkavad spoorid paljunema ja võivad süües toidumürgituse tekitada.

Kana. Kõige tähtsam asi, mida mikrolaineahjude kohta teadma peab, on see, et neist tulev kuumus ei tapa alati toidus olevaid baktereid. Seetõttu võivad mõned bakteririkkamad toidud põhjustada erinevaid haigusi. Kuna toorest kana süües on risk saada salmonella bakter, tasuks kindlasti selle soojendamist mikrolaineahjus vältida ja eelistada tavalist ahju.

Salatilehed ja muu roheline. Kui soovid näiteks sellerit, lehtkapsast või spinatit mikrolaineahjus soojendada, loobu kohe. Mikrolaineahi hävitab neis olevad kasulikud toitained. Sama käib ka näiteks peedi ja kaalika kohta.