Toidud, milles on kasutatud punast toiduvärvi. Kui sööd midagi, mis tundub ebaloomulikult punane, mõtle korra järele. Suur osa punasest toiduvärvist valmib purustatud putukatest. See koostisosa on täiesti ohutu ja seda on aastaid valmistatud, aga… Valik on sinu.

Nätsud. Lettidel leidub mitmeid erimaitselisi nätse, aga neil kõigil on üks kindel omadus: neid valmistatakse lammastest. Kui nüüd täpsem olla, siis valmistatakse närimiskumme lammaste nahanäärmetest, mis muudab närimiskummid kleepuvaks. Neid nätse, milles puhastatud villarasva ehk lanoliini ei sisaldu, valmistatakse tavaliselt aga hoopis sünteetilisest kummist.

Konserveeritud seened. Konserveeritud seened? Rohkem nagu konservitäis usse ja satikaid. Kuigi toidud peavad reeglite järgi olema ohutud meie tervisele, võib neis leiduda päris jälke jääke. Pisikesi ussikesi, mis peituvad seente sees, võib konservidest leida keskmiselt 20 tükki 100 grammi toote kohta. See tähendab, et ühes keskmises konservis leidub neid rohkem kui 30. Pisikesi satikaid võib seal olla veelgi rohkem ehk 100 grammi toote kohta rohkem kui 75. Usu või mitte, see lugu läheb veelgi kõhedamaks – nimelt võib 10 protsenti konservis olevatest seentest olla juba mädanenud.

Allikas: Mashed.com