Kasutad silikoonibaasil šampooni. Üllatus, üllatus! Silikooni sisaldav šampoon, palsam, mask või sprei mõjub sinu juustele hoopis kuivatavalt ning loob siledatest ja pehmetest juustest vaid illusiooni! Viska see jama kohe kõrvale… Selleks, et saada tervelt siidised juuksed, leia hoopis looduslikud hooldusvahendid.

Pesed juukseid kuuma veega. Jah, külmal talvel tundub pikk kuum dušš kui tõeline paradiis... Sinu juustele mõjub kuum vesi aga kahjulikult. Selle asemel kasuta pesemiseks leiget vett ning loputamiseks jahedat. Kui sul on pidevalt külm, saad oma annuse soojust kätte juba šampooniga pesemise ajal ning selleks, et mitte kogu kehale külmašokki anda, loputa palsam välja kraanikausis jaheda veega.

Kammid juukseid, kui need on veel märjad. Niiskete juuste kiskumine mitte ainult ei lõhu juukseotsi, vaid kahjustab neid kogu pikkuses. Kui sa lihtsalt pead juukseid kammima enne, kui need on täielikult kuivada jõudnud, tee kindlaks, et oled kasutanud ohtralt juuksepalsamit või juukseõli, ning kammi väga aeglaste liigutustega.

Kammid juukseid üldse liiga tihti. Tundub üsna loogiline, et kammides juukseid sada korda päevas ei saavuta just paksemaid ja säravamaid kiharaid… Säästa oma juukseid ja harja neid vaid vajadusel.

Kasutad liigselt kuivšampooni. Kuivšampoon on küll ideaalne alternatiiv igapäevasele juuste pesemisele, eriti pärast trenni, kuid liigne vahendi kasutamine ummistab peanahal olevaid poore. Juba kahel järjestikusel päeval kuivšampooni kasutamine ei ole hea mõte, seega võta end kokku ja mine pese pea puhtaks.

Sätid niiskeid juukseid soengusse. Kuivade juuste stiliseerimine (eriti kuumade abivahenditega) muudab juukseid nii palju nõrgemaks, et kui sa seda järjepidevalt teed, siis sul peagi enam polegi juukseid, mida stiliseerida… Tee endale (ja oma juustele) teene ning leia need paar lisaminutit, et juukseid korralikult kuivatada.

Harutad pusasid lahti juuksejuurte juurest. Seda viga saab nii lihtsalt vältida, aga see on nii levinud. Haruta pusasid lahti nii, et liigud juukseotstest peanaha suunas. Vastupidine suund loob vaatepildi, kus seisad peegli ees, peopesas terve hunnik välja katkutud juukseid….


Allikas: Elite Daily