Kõige suurem viga, mida naised teevad, on valida spordirinnahoidja pimesilmi – valitakse vale suurus või liiga lai kumm. Kui sul on suur rind, eelista eraldi korvidega versiooni, mis pakub paremat toestust. Ilma kindla korvita rinnahoidjad on mõeldud aga väiksema rinnaga naistele või kergema koormusega trennides kandmiseks.

Rinnahoidjat valides on oluline mõelda ka paeltele. Maadlusdressi lõikega ehk racerback sportrinnahoidjad pakuvad tugevamat toestust. Teineteisest eemal paiknevad paelad aga aitavad jagada raskust mõlemale küljele.

Spordirinnahoidja puhul on oluline ka, kas on tegemist üle pea tõmmatava või eraldi kinnitusega rinnahoidjaga. Üle pea tõmmatavad n-ö maika tüüpi rinnahoidjad ei sobi hästi suure rinnaga naistele, sest need pole piisavalt elastsed. Tagant kinnitatavad rinnahoidjad võimaldavad sättida end täpselt nii tugevalt kinni, kui sul vaja on.

Enne ostmist

Spordirinnahoidja toestus sõltub kolmest: õlapaeltest, korvist ja vöökohast. Enne ostu pööra prooviruumis tähelepanu järgnevale.

Paelad. Võta kinni ühest õlapaelast ja vastava paela korvist ning venita. See aitab sul mõista, kui elastne rinnahoidja on ja kui hea liikuvuse ta sulle annab.

Korvid. Korda samasugust venitustesti sikutades korvi ülemist ja alumist osa. Mida vähem kangas venib, seda rohkem on su liikumine kontrollitud. Seejärel pane rinnahoidja selga ja kontrolli, kas ta toestab su rindu piisavalt ilma, et su rinnad äärtest välja pressiksid. Kui mitte, võta üks suurus suurem rinnahoidja.

Kehaosa. Libista sõrm läbi rinnahoidja alumise osa rindade vahele ning venita. Rinnahoidja alaosa ei tohiks venida rinnast rohkem kui 2,5 cm. Järgmisena siruta käed üle pea. Kui selle alaosa tõuseb üles, on spordirinnahoidja liiga suur. Mõlemal juhul peaksid valima väiksema suuruse.

Hoolitse oma spordirinnahoidja eest

Järgi neid nippe ja su lemmik spordirinnahoidja püsib veel kaua ilusana.

- Pese rinnahoidjat külmas vees õrna pesuainega. Väldi pesupehmendajaid ja -valgendajaid.

- Aseta rinnahoidja sirgena kuivama. Pesukuivati puhul kasuta ainult külma programmi – kuumus rikub elastaani.

- Vaheta rinnahoidja välja, kui elastaani kiud hakkavad paistma või kangas ei lähe enam tavapärasesse vormi tagasi. Keskmiselt püsib üks rinnahoidja “tippvormis” 9 kuni 15 kuud.

Allikas: Fitness Magazine