Miks seda teha?

Detox on üks parimaid võimalusi saastunud ja mürke täis keskkonnas elades terveks jääda. Vajad detoxit, kui sul on seletamatud peavalud, mälulangus, haprad küüned ja juuksed, sagedased allergiahood, tundlikkus pesuvahendite, pestitsiidide, diureetikumide ja teiste ravimite suhtes.

Detoxi üks headest mõjudest on see, et maks, neerud ja veri puhastuvad, tavalise toitumise korral seda ei juhtu. Samuti saavad hormonaal- ja immuunsüsteem tõuke efektiivsemalt toimida ja väheneb organismi sõltuvus kohvist, suhkrust, nikotiinist ja alkoholist.

Pikk või lühike detox?

Eesmärk on mõlemal variandil ühesugune – väljutada kehast toksiinid. Lühike detox peaks koosnema 24tunnisest mahlapaastust, kelatsiooniteraapiast (raskemetallide eemaldamisest), jämesoole ja naha puhastamisest, turvalisest elavhõbeda eemaldamisest ja intravenoossetest süstidest.

Pikaajaline detox peaks sisaldama järgmisi asju, kuid ei pruugi koosneda ainult neist: lihast, rafineeritud suhkrutest ja magusainetest loobumine, rohke puu- ja köögivilja söömine, vedelike (vesi, puu- ja köögiviljamahl, taimetee) joomine, vitamiinide ja mineraalide tarbimine. Soovitav on harrastada joogat ja Tai Chid, kasutada alternatiivteraapiaid (homöopaatia, akupunktuur, vesiravi) ja stressi leevendavaid teraapiad (massaaž, taimevannid, meditatsioon).

Eelarve

Kodus läbiviidav detox on alustamiseks lihtne ja rahakotisõbralik ettevõtmine. Kuid tõsisem detox-programm parandab terviseseisundit muidugi enam. Sestap tuleks kaaluda ka arstliku konsultatsiooni vajalikkust.

Kodus võid aga alustada järgmistest asjadest (mis siiski ei taga pikaajalist tulemust):

Soolavannid

Kuum vesi aitab toksiinidel kehast naha kaudu väljuda, jahtuv vesi aga eemaldab need sealt. Sool paneb higistama ning soodustab seeläbi toksiinide väljumist. Joogivette lisatuna puhastab sool ka jämesoolt.

Sidrunivesi

Joo terve päeva vältel vett, millesse on lisatud sidruniviile. Sidrunhape soodustab puhastumisprotsessi. Rasva suhtes toimib sidrunhape nagu valgendi, lõhkudes rasvamolekule.

Detox-tabletid

Paljud tootjafirmad väidavad, et need töötavad ilma, et peaksid lisavaeva nägema... Päris nii see muidugi ei ole. Kasuta vastavalt juhistele!

Õunadieet

Ära söö kolm-neli päeva midagi muud peale õunte. Eelista mahedalt kasvatatud õunu. Peaksid päevas sööma vähemalt kuus õuna.

Allikas: seattlepi.com