Pole midagi kevadisemat kui tärkav loodus ja õitsevad lilled. Inspiratsiooni värvikirevatest aiapidudest on saanud Saint Laurenti disainer Hedi Slimane, Itaalia duo Dolce & Gabbana ja alati inglaslikult naiselikke kollektsioone loov Erdem. Voogav lilleline maksikleit on absoluutne kevadklassika, mis võiks leiduda iga moegurmaani arsenalis.

Vallatud narmad

Selle kevade kõige mitmekülgsem kaunistusvõte on narmad. Need on aktuaalsed nii boheemlasliku mustlase kirju outfit’i servas, minimalistlikul valgel kuurortkleidil kui ka lummavalt haldjasliku õhtukleidi detailina. Just selliseid nägemusi narmastest näitasid oma moepoodiumitel Prabal Gurung, Anna Sui ja Valentino.

Hispaania kõikjal

Andaluusia, Kataloonia või Valencia – ei ole Hispaania piirkonda, mille vastu moepealinnades igatsust ei oleks tekkinud. Volangid, rüüsid, pits ja vürtsikad värvid tegid võidukäigu nii New Yorgis, Milanos kui ka Pariisis. Oma oodi Hispaaniale mängisid ka Salvatore Ferragamo, Oscar de la Renta uus disainer Peter Copping ja Sarah Burton Alexander McQueenist. Astu kevadele vastu nagu tõeline flamenkojumalanna!

Õrn siidpesu

1990. aastate comeback jätkub ja heroin chic’i pesutrend on igas poes peagi taas saadaval. Õhukesed kombineekleidid, millega Kate Moss ja Courtney Love 20 aastat tagasi tuntust kogusid, langesid ideaalselt modellide seljas Calvin Kleini, Burberry Prorsumi ja Balenciaga moeetendustel. Erinevalt 90ndate tikk-kontsadest lisavad look’ile ajakohasust mugavad tossud või sussid.

Paljastav võrk

Kihtidega saab mängida ka kevadel! Parim viis lisada outfit’ile värvi või lasta oma ihu moodsal kujul piiluda on kanda trendikaid võrkkudumeid. Oma tõlgenduse võrgust saatsid poodiumile rokilik Louis Vuitton, mänguline Marni, glamuurne Marchesa ja paljud teised.

Romantismi võidukäik

Kevad tähendab armastust ja romantikat. Nendest mõjutustest ei pääse ka rõivamood. Udupeened, õrnad kangad läbikumavates videvikuvärvides – just selliseid disaine kandsid modellid Roberto Cavalli, Carolina Herrera ja Diane von Furstenbergi defileedes. Õrnade tekstuuride austajad saavad sel kevadel šifoonist särkkleitides tööle või kohtingule hõljuda.

Tujukad triibud

Peenikesed, laiad, horisontaalsed, vertikaalsed ja diagonaalsed triibud vallutasid kahe kontinendi moepealinnade kevadsuviseid kollektsioone. Triibust vaimustus Raf Simons Christian Diorist, sportlikke triipe näitas Massimiliano Giornetti Salvatore Ferragamost ning šikke triibulisi kontorirõivaid esitles teiste seas ka Miuccia Prada. Meelepäraseid triipe leiab sel kevadel küll igas stiilis!

Kevadised litrid

Kuigi litrid võivad tunduda tavainimesele pigem aastalõpumoe ampluaa osana, ei ole disainerid neist küll vahepeal tüdinenud. Litterkleite sai näha mitmes kollektsioonis, nende hulgas Lanvini, Gucci ja Marni etendustes. Seega saavad litrid nüüd kevadpäikest peegeldada ja saabuva uue hooaja toredust võimendada.

Fotod: Scanpix