Kui tavaliselt on kevadsuvise hooaja märksõnadeks värvid, siis sel aastal jäid moelavad valdavalt halliks. Hea uudis on see, et halli leidub niigi iga mehe kapis. Selleks, et halli moodsalt kanda Missoni, Paul Smithi ja Neil Barretti näitel, tuleb erinevaid halle toone ja tekstuure omavahel kombineerida. Komplekti võiks kuuluda vähemalt kolm erinevat halli, et tervik mõjuks taotluslikuna.

Võidusõit

Nii mõnigi moemaja sai inspiratsiooni vormelitest, märksõnadeks möirgavad mootorid ja kroomitud varuosad. Automotiive ja võidusõitjavormi elemente näitasid oma kollektsioonides Prada, Moschino ja KTZ. Arvestades poiste primaarset kirge kihutamise vastu, osutub see trend tõenäoliselt väga edukaks...

Taasavastatud triibud

Peenetriibulised ülikonnad on meesterõivastuse klassika, kuid sel kevadel on triibud kõike muud kui konservatiivsed. 20ndate gängsteritest, punkaritest ja rokkaritest inspireeritud look'e saatsid poodiumile teiste seas Haider Ackermann, Givenchy ja Bottega Veneta. See kaasaegne triibu tõlgendus sobitub suurepäraselt näiteks eduka startupi juhi garderoobi, kelle jaoks on innovatsioon oluline nii tööl kui isiklikus stiilis.

Ood oriendile

Vaieldamatult on hooaja kõige elurõõmsam trend inspireeritud Hiinast. Viiteid siiditeele võis leida näiteks Louis Vuittoni, Gucci ja Dolce & Gabbana kollektsioonidest. Maalilised botaanika ja loomariigi motiivid ehtivad sel kevadel kõike pidžaamapükstest lendurijakkide ja ülikondadeni. Need, kelle jaoks pealaest jalatallani siiditrükk tundub liigse ekstravagantsusena, saavad tükikest orienti kanda rinnaräti, lipsu või sokkide näol.

Kombinesoonid

Naised on aastaid meeste garderoobist riideid “varastanud”: boyfriend-teksad, lohvakad triiksärgid ja pintsakud on vaid mõned näited. Nüüd on aga mehed julguse kokku võtnud ja pannud pihta viimase viie aasta naiste lemmiku - kombinesooni.

Nimetagem seda “elektriku- või automehhaaniku-šikiks”, aga nii Valentino, Fendi kui Givenchy moelavadel nähtu põhjal võib järeldada, et ka meestel on väga kiire, ja et nende elu oleks kordades lihtsam, kui selga võiks panna ilma pikema süvenemiseta vaid ühe rõivaeseme. Seda, kas meeste mugavus (loe laiskus) või vanamoodsus on tugevam, näitab peagi sooja saabudes tänavapilt.

Man-bagi ehk meestekoti kandmine oli pea 20 aastat tagasi Sõprade Joey jaoks naeruväärne. 10-15 aastat hiljem jõuti järeldusele, et ka mehed peavad asju kaasas kandma, mis ei mahu kõik taskutesse ära, ja “käekoti” kandmine oli ametlikult iseenesestmõistetav. Olgugi et tegemist on selle kevade trendiga, on realistlikum stiilset kombinesooni tänaval mehe seljas näha umbes 2020. aasta mais. Ilmselt on aga seegi liiga optimistlik ennustus.

Kuigi mõned disainerite poolt moelavadele saadetud ideed jäävad keskmisele mehele täiesti võõraks, ei saa salata, et silm puhkaks, kui tänaval kõndiks vastu mees, kel seljas fööniksimustriga siidpintsak. Kes julgeb?