Sidrunid. Ka meile meeldib sära andev efekt, mis sidrunitel on, aga tegelikult on see meie nahale väga kahjulik. Sidrunid on väga happelised. Sidrunimahl võib muuta naha kuivaks, seda põletada või tekitada ville. Kui soovid oma nahka heledamaks muuta või pigmendilaikudest vabaneda, kasuta selleks loodud spetsiaalseid kreeme.

Söögisooda. Erinevaid kodus valmistatavaid näokoorijaid ja maske, mis sisaldavad söögisoodat, on kümneid, aga söögisooda pH tase on 9, mis tähendab, et see võib kõik head happed su näolt eemaldada – sinu näonahk muutub esmalt väga kuivaks ja seejärel väga rasuseks. Paljud inimesed kasutavad söögisoodat koorijana, aga see võib su naha pikaks ajaks ära rikkuda.

Munad. Kõigest munavalgete lisamine näomaskile ei tee midagi halba, aga mõndade teiste koostisosadega kombineerimisel võib sel olla halb tagajärg. Kuigi munad pinguldavad nahka, siis nende valesti säilitamine võib olla suur viga. Kui oled kindel, et tahad mune oma ilurituaalis kasutada, leia hoopis kosmeetikapoest tooted, mis neid sisaldavad.

Juukselakk. Kas oled kuulnud, et juukselakki soovitatakse kasutada meiki kinnitava spreina? Loodetavasti mitte, sest juukselakk on mõeldud kasutamiseks vaid ühes kohas – juustel! Kuigi juukseid lakk ei kahjusta, sisaldab see siiski palju erinevaid kemikaale, mida peaksid oma näonahast eemale hoidma. Meigi kinnitamiseks osta endale parem spetsiaalne meigikinnitussprei või puuder.

Suhkur või sool. Suhkur ja sool on suurepärased koorija koostisosad, aga sobivad kasutamiseks ainult kehal. Sega kookosõli pruuni suhkruga ja valmib suurepärane kehakoorija, aga ära sellega mitte mingil juhul nägu koori. Suhkrutükikesed on liiga suured ja sakilised ning võivad su õrna näonahka kahjustada.

Kaneel. Paljud ilublogijad väidavad, et kaneel on suurepärane vahend aknest, tumedatest laigukestest ja pigmendilaikudest vabanemiseks… On esinenud aga juhtumeid, kus kaneeliga kodus katsetajad on oma nahka põletanud. Ka nahaarstid tõdevad, et liiga palju kaneeli võib su nahka jäädavalt kahjustada. Seega, turvalisem on seda oma näo lähedale mitte panna!

Jalakreem. Kreemil ja kreemil on vahe. Jalakreem on loodud su jalgadele, kus on ka kõige tugevam nahk. Paks jalakreem sisaldab koostisaineid, mis pole kindlasti mõeldud su näonahale, sest need on mõeldud hoopis nahapaksendite eemaldamiseks. Kasutades jalakreemi näol, ummistad ära poorid ja lõpptulemuseks on vistrikke täis näonahk.

Majonees. Jah, majonees on suurepärane vahend koduse juuksemaski loomiseks, aga näomaskiks see kindlasti ei sobi. Kuigi rasvane majonees võlub kõigest 20 minutiga juuksed säravamaks ja pehmeks, muudab see näonaha liiga rasuseks. Täpselt nagu jalakreemgi, on majoneesi tekstuur liiga paks ja õrna näonaha poorid ummistuvad seda kasutades sekunditega. Jäta see parem võileiva peale või salatikastmeks...

Allikas: The List