Üks peamisi põhjuseid, miks inimesed end ise trenni minekust nii-öelda ära räägivad, on see, et trenn on raske – see nõuab pingutust, mille kordamine nõuab eneseületust. Jah, aeg-ajalt sa tõesti tõused püsti ja lihtsalt lähed, ilma igasuguse probleemita… Tead, mida? Trenn peabki raske olema. Ainult pingutades saavutad tulemusi, mida näha soovid.

„Ma ei jaksa teistega sammu pidada.”

Inimesed muretsevad tulemuste pärast ja mõtlevad, mida teised neist arvavad – ilmselt sul on hirm üldise läbikukkumise ees. Seda seostatakse ka inimese isiksusega. Mõnedel inimestel on juba isiklikult seatud kõrged ootused – mis tasemel nad peaksid suutma treenida või kui kiiresti väljapaistvad tulemused saavutama. Ära unusta peamist – sa teed trenni enda, mitte teiste pärast ja anna endale aega. Kõige tähtsam on lihtsalt kohale minna.

„Mul pole motivatsiooni trenni minna.”

Inimesed saavad seatud eesmärkide täitmisega paremini hakkama, kui neil on selleks kindel plaan ja midagi, mis motiveerib. Kui sul on olemas põhjus, miks minna (tervise tugevdamine, vormi saamine või mis iganes see ka poleks), on see juba piisav! Mõned inimesed tunnevad end näiteks motiveerituna, kui käivad eratreeningutes või rühmatrennides – treener ja trennikaaslased võivad olla vägagi motiveerivad!

„Ma lihtsalt ei viitsi.”

Ära otsi vabandusi, miks just nüüd seda tegema ei peaks. Kõige enam aitab see, kui mõtled selgelt ja ausalt välja, miks sa tegelikult sinna minna ei taha. Püüa iseendaga konstruktiivne olla. Sea iseendale kindlad märksõnad, näiteks ütle endale, et soovid arendada oma tehnikat ja/või vormi või soovid lihtsalt ühe kava korralikult läbi teha. Suhtle iseendaga. Sa pole ju ometi päriselt nii laisk?

Keskendu...

Kui sul on keegi, kes sind jõusaalis või jooksurajal ootab, et trenni teha, suudad kindlasti end kodust välja ajada. Kui oled juba trennis, pühendu sooritusele – selle lõpuni välja. Kui oled hajevil või on su peas veel päevased muremõtted, ei tule sul tõenäoliselt ka harjutused hästi välja. Keskendu trennile. See on kõik, mida tegema pead, et trenn edukalt lõpuni viia.

Allikas: Coveteur