Võta appi külmutatud herned. Värsked herned on küll suurepärased, aga neid kõige maitsvamaid on võimalik leida vaid suvisel hooajal. Kuna herned lisavad paljudele toitudele erilise maitsenüansi, kasutavadki mitmed kokad neid toitudes aastaringselt. Olenemata sellest, kas valmistad kanakastet, maitsvat risotot või hoopis hernesuppi, oled endale kindlasti tänulik, kui poest eelnevalt sügavkülma mõne kotitäie herneid oled varunud.

Valmista naanist pitsa. Mõnel õhtul lihtsalt ei jaksa tundide viisi köögis küpsetada ja eelistaks pigem pitsat tellida... Enne, kui telefoni järele haarad, tea, et maitsva pitsa saad minutitega valmistada ka naanileivast. Lihtsalt kata naan endale sobivate asjadega nagu juust, tomatikaste ja rukola ning pane ahju.

Muuda kastmed saiapuru asemel paksemaks. Tõenäoliselt oled harjunud kastmeid jahu abil paksendama, aga selleks võib kasutada ka saiapuru. Boonus: jahu muudab kastme maitset, aga saiapuru puhul seda ei juhtu.

Puhasta mereande soola abil. Erinevate mereandide puhastamine võib olla tõeliselt tüütu ja aeganõudev. Selleks, et protsessi mugavamaks muuta, proovi kasutada puhastamiseks soola. Kastes mereannid tunniks ajaks soolatud vette, tuleb mustus neilt hiljem kergemini maha. Jääb üle vaid mereannid loputada ja mustus maha harjata. Lihtne!

Külmuta kastmed täiskülmas. Jääkuubikuvormid on köögis üllatavalt funktsionaalsed ja paljud kokad on selle saladuse jälile jõudnud. Kui kasutad toitudes tihti sama kastet, ei pea sa seda iga kord uuesti valmistama, vaid vala see jääkuubikuvormi ja saad edaspidi seda kiirelt kasutada. Lisaks on sul juba olemas kindlad kogused.

Lõika roheliste ubade otsad ühekorraga ära. Enamik meist ei viitsi iga uba eraldi lõigata, mistõttu siit tuleb elu kõige lihtsam nipp – aseta oad üksteise otsa ja lõika otsad korraga maha. Tehtud!

Koori ingverit metallist lusikaga. Ingverit noaga koorides jääd suuresti ilma ka selle sisust. Lihtsam on eelistada koorimiseks metallist lusikat, mille äärega kraapides-koorides saad õhukesest koorest vaevata lahti.

Kasuta veinipudelit taignarullina. Kui sa ei valmista iga nädal mitut kooki, ei pruugi sul kodus ka taignarulli olla. Pole midagi, sest võid vabalt kasutada ka veinipudelit, mis töötab täpselt sama hästi.

Allikas: Mashed