Need võivad olla tingitud ka ebatervislikust eluviisist (suitsetamine, liigne alkoholitarvitamine, vähene ööuni, narkootikumide kasutamine) või ka vananemisest – mida vanemaks inimene saab, seda õhemaks ja lõdvemaks muutub näonahk ning seega on kogumid ka enam näha.

Mida teha, et seda iluprobleemi lahendada? Väga ekstreemne juhus on plastiline kirurgia, mille käigus rasv eemaldatakse. Kuid on ka valutumaid ja kergemaid mooduseid, kuidas nendega võidelda.

1. Erguta lümfiringet. Väga oluline on näoümbruse lümfiringe normaalne toimimine – kui suudad seda kontrollida, siis suudad suure tõenäosusega ka silmade paistetust ja silmaaluseid „kotikesi“ kontrolli all hoida. Kui tundub, et vedelik on silmade alla kogunenud, on kindlasti abi näomassaažist, õpi ära peamised lümfimassaaži võtted (vaata videost lähemalt).

2. Tähtis on vältuda vedelikupeetust – kui tarbid palju soola, siis proovi seda vähendada. Joo palju vett, eriti kehtib see nende kohta, kes pidutsevad ja tarbivad tihti alkoholi. 

3. Tuled lennukilt ja tunned, et oled paistes? Hoia külmikus rohelisest teest jääkuubikuid – mässi see marlisse ja vajuta neid õrnalt silmade alla. Kasuta ka hommikuti või millal iganes, kui tunned, et su nägu on paistes.

4. Alusta noorelt silmakreemi kasutamisega – silmaümbruse nahk peaks olema võimalikult tugev. Ära kasuta selles piirkonnas tavalist näokreemi, selles sisalduvad ained, mis pole nii õrna naha jaoks mõeldud. Kuid jälgi, et sa ei kasutaks õhtul korraga liiga suurt silmakreemikogust. Kui kasutad palju silmakreemi, muutub nahk väga elastseks ja venivaks. Kuna magades on su organism horisontaalasendis, jõuab ka näopiirkonda enam vedelikku kui muidu. Mida elastsem on nahk, seda rohkem vedelikku sellesse „mahub“. See fakt pole teaduslikult tõestatud, ent siin võib peituda ka paistetuse põhjus!

5. Kasuta silmakreeme ja -maske, mis sisaldavad peptiide, aminohappeid, proteiine, kofeiini ja hüaluroonhapet

6. Kõige kindlam viis enda ilmet värskena hoida on elada tervislikult. Maga piisavalt, niisuta oma nahka ning kaitse seda päikese eest.

Vaata lisa videost!